Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Καταιγίδες & χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).



Αναλυτικά

Σήμερα Σάββατο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιόνια θα πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς στα βόρεια, από 7 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και νότια Ελλάδα, από 7 έως 16 βαθμούς στα δυτικά, από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.


Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. 
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί ανατολικοί με την ένταση τους να φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν πρόσκαιρα από τη Δευτέρα.



Σχόλια