Κεφαλονιά: 500 σπίτια μη κατοικήσιμα


Πεντακόσια από τα χίλια σπίτια που έχουν ελεγχθεί πρωτοβάθμια στο Αργοστόλι και το Ληξούρι έχουν χαρακτηριστεί ως μη κατοικήσιμα, λόγω των βλαβών που υπέστησαν από το σεισμό της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΑΣΠ. Το 60% των κτισμάτων αυτών βρίσκεται στο Ληξούρι. Όλα τα κτίσματα θα ελεγχθούν και σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, ελέγχθηκαν, επίσης, 53 σχολικές μονάδες της Κεφαλονιάς. Από αυτές, έξι μονάδες χρήζουν άμεσων επισκευών πριν την επαναλειτουργία τους, ενώ ζημιές παρουσιάζουν και το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλας, το Γυμνάσιο Ληξουρίου και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες κρίθηκαν κατάλληλες άμεσα για χρήση.

Επίσης, επιθεωρήθηκαν τα δυο Γενικά Νοσοκομεία του νησιού, μία προνοιακή δομή και δεκατέσσερα Περιφερειακά-Αγροτικά Ιατρεία. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου «Ματζαβινάτειο», στο οποίο διαπιστώθηκαν ρωγμές στο σκυρόδεμα τριών υποστυλωμάτων, ενώ αρκετές ρωγμές παρουσιάζουν και τα κτίρια του νοσοκομείου Αργοστολίου, το κέντρο Υγείας Αργοστολίου και το αγροτικό ιατρείο Χαβδάτων. Στις λοιπές υποδομές υγείας, τα περισσότερα κτίρια παρουσιάζουν μικρές, έως πολύ μικρές ζημιές στην τοιχοποιία, τοπικού χαρακτήρα.




Σχόλια