Στην αφετηρία το Πατρινό Καρναβάλι 2014

Σήμερα Σάββατο η τελετή έναρξης
Ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ τα καταστήματα
Συναυλία απο το συγκρότημα "Μέλισσες"


Το Πατρινό Καρναβάλι προσπερνά προβλήματα, καθημερινά άγχη και δυσκολίες και θέτει σε πλήρη κίνηση τις μηχανές του καλώντας μας όλους να επιβιβαστούμε στο όχημα του για να μας συνεπάρει κάνοντας πράξη την πιο «τρελή» απόδρασή μας από την πραγματικότητα. Όλα συντονίζονται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, τα χαμόγελα ανθίζουν στα πρόσωπα όλων, οι διαθέσεις αλλάζουν και η χαρά κάνει την εμφάνισή της ζεσταίνοντας τις καρδιές μας.


Για 44 μέρες όλα συνηγορούν σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης.

Η πρώτη πράξη θα ξετυλιχτεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου με την Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού να γίνεται αφορμή χαράς και ξεφαντώματος. Η μεγάλη υπαίθρια γιορτή της Πάτρας θα μεταμορφώσει το κέντρο της πόλης σε πεδίο αυθεντικής καρναβαλικής διασκέδασης, ευρηματικών και πρωτότυπων ιδεών, καλλιτεχνικής δημιουργίας, σάτιρας και κεφιού επιφυλάσσοντας σε συμμετέχοντες και θεατές συναρπαστικές περιπέτειες και απροσδόκητες συναντήσεις με τη χαρά της ζωής.

Μια θαυμάσια ευκαιρία για τους Πατρινούς να κατέβουν στο δρόμο και να ξεδώσουν με την ψυχή τους. Η ώρα της συμμετοχής όλων μας.

Στη φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, που έχει ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», οι δυνάμεις της πόλης και της τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας παίρνουν τα ηνία. Μια εκδήλωση από τον πολίτη για τον πολίτη γεμάτη ζωντάνια, αμεσότητα και ουσία εμποτισμένη με όλα τα γνήσια χαρακτηριστικά της καρναβαλικής διασκέδασης.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα διαδέχονται η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.
Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης γιορτής.

Καρναβαλικές εστίες και απρόοπτες συναντήσεις θα ξεσηκώσουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους κάνοντας το κέντρο της πόλης να στροβιλιστεί στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η φετινή Ημέρα Έναρξης αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον αφού κατόπιν απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα συμμετέχοντας με διευρυμένο ωράριο στη μεγάλη γιορτή της πόλης και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.



ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Επίκεντρο και κύριο πεδίο που θα ξετυλιχτούν οι περισσότερες δράσεις της Ημέρας Έναρξης θα είναι η πλατεία Γεωργίου Α΄, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στον πεζόδρομο της Παντανάσσης και στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη).

Συμμετέχουν από το πρωί έως το μεσημέρι: Μπαντίνα Δήμου Πατρέων, η ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos με βόλτες και ακροβατικά στο κέντρο της πόλης, ο Εμπορικός Σύλλογος με τη διοργάνωση παιχνιδιών όπου θα μοιραστούν δώρα στο κοινό, η Bασιλική Μουρίκη και το συγκρότημα 5 Worlds Apart, τρεις Δράκοι (με τα παιδιά του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων και με τη συνοδεία του μουσικού άρματος και της Μπαντίνας) που με εκκίνηση στις 11.45 από τρία διαφορετικά σημεία (πλατεία Όλγας, πλατεία Τριών Συμμάχων, Παντανάσσης κάτω μέρος) θα καταλήξουν στην πλατεία Γεωργίου, το συγκρότημα Decadance με ντίσκο ρυθμούς, η Χοροέκφραση της Ιωάννας Ζαχαροπούλου σε χορογραφίες μοντέρνες και zumba, οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια, το συγκρότημα Esthetics και η Δώρα Παπαγιαννάκη σε funk και latin ήχους, οι Μag ζωντανά σε hip-hop μουσική, η Σχολή Χορού Salsa Eterna σε salsa χορογραφίες, o Σύλλογος «Tanguera Tango Argentino Patras» σε tango χορογραφίες, η Σχολή Χορού Keep Dancing της Μίνας Παναγιωτοπούλου, το συγκρότημα Madhouse με pop τραγούδια και η Σχολή Χορού Athletic Dance Studio Patras του Patrick Kolodziejski.

Παράλληλα το πρωί στον πεζόδρομο της Παντανάσσης οι Πρόσκοποι της Πάτρας (λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές από την Περιφέρεια Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου) θα κάνουν διασκεδαστικά προσκοπικά παιχνίδια στην καρδιά της πόλης, ενώ στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου (μεταξύ Κανακάρη και Καραϊσκάκη) προς το μεσημέρι θα εμφανιστούν οι Party Time ST (το νεανικό συγκρότημα των μουσικών εκπαιδευτηρίων Θεοδώρου) με καρναβαλικά τραγούδια και θα πραγματοποιηθεί θεατρικό παιχνίδι μουσικοκινητικής αγωγής με τη συμμετοχή των παιδιών με εμψυχώτρια τη Μαριλένα Καλογεράκη.


ΤΕΛΑΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Το μεσημέρι ο τελάλης, που καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, με την καρναβαλική συνοδεία του και τους σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στις 13.00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 2 Μαρτίου.


ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, οι δράσεις θα συνεχιστούν το απόγευμα γύρω στις 19.00 και το κυρίως μέρος τους στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄.

Η παρλάτα «Μπούλες» του Κωνσταντίνου Μάγνη και με τη συμμετοχή των Τζίμη Πολίτη και Γιάννη Πετρούτσου, θα έχει συνεκτικό ρόλο συνδέοντας τα δρώμενα και θα σχολιάζει με περιπαικτική καρναβαλική και σκωπτική διάθεση.

Η συναυλία της 29μελούς Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» μαζί με λυρικούς τραγουδιστές από το Studio Όπερας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας (Νικόλα Μαραζιώτη, Λίνα Γερονίκου, Αλίκη Ζαφείρη, Θεοδώρα Ζήκου, Μαριέττα Σαρρή), που θα παρουσιάσουν ιταλικές καντσονέτες και ταραντέλες, το σόου με φωτιές «Saltibagos on Fire» από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos και χορός Jungle από τη Σχολή Χορού Ελευθερίας Τσαφούλια θα δώσουν το κλίμα και θα προθερμάνουν την ατμόσφαιρα ανεβάζοντας το θερμόμετρο της διασκέδασης και του κεφιού.


Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού στις 20.30 θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2014, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Κωνσταντίνο Τρίγγο και την καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κουρμπανά.

Με τη δέουσα «καρναβαλική» επισημότητα και μέσω πυροτεχνημάτων που θα φωτίσουν την πατραϊκή νύχτα, η χαρμόσυνη είδηση της έναρξης του Καρναβαλιού θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα. Μήνυμα ελπίδας και χαράς από τον κορυφαίο στο είδος του θεσμό της χώρας.


ΟΙ ΜΕΛΙSSES

Το κέφι θα κορυφωθεί με τη συναυλία του μοντέρνου, δημοφιλούς, νεανικού συγκροτήματος ΜΕΛΙSSES που θα πραγματοποιηθεί στις 20.45 στην πλατεία Γεωργίου A΄ και αναμένεται να ενθουσιάσει τους πολυάριθμους φίλους του γκρουπ με τους pop και χορευτικούς ήχους τους και τις μεγάλες επιτυχίες τους.

*Το πάρτυ και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τον Dj set από τον Gοgo, που θα αναλάβει τη διασκέδαση στην πλατεία.

Παρουσιάστρια των δράσεων της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 στην πλατεία Γεωργίου Α΄ θα είναι η Κατερίνα Τσουκαλά.

Σημαντική θα είναι και η συνεισφορά των εθελοντών (Ομάδας Ε του Δήμου Πατρέων και εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού).

Το σχεδιασμό και την επιμέλεια της Γιορτής της Ημέρας Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2014 υπογράφει ο Πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης.


H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν τηλεοπτικά.



Σχόλια