Ειδοποιητήρια απο την Εφορία για το χαράτσι 2011 - 2012


Νέες οδηγίες στις εφορίες για εκτεταμένες διασταυρώσεις και για αποστολή ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ του 2011 και του 2012 έστειλε το υπουργείο Οικονομικών.
Οι εν λόγω ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν αυτές τις οφειλές, προκειμένου να μην ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Σύμφωνα με την Απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, κατ' αρχήν θα χρησιμοποιηθούν οι καταστάσεις των οφειλών που διαγράφηκαν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μετά από τη παρέλευση 4μήνου, καθώς και οι καταστάσεις των διακοπών συνδέσεων, οι οποίες θα διασταυρωθούν με:
Τον αριθμό παροχής ρεύματος των υπόχρεων
Τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος
Τα Ε2 και Ε9 και
Τις αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι όπου βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και δεν βεβαιώθηκε για το 2012 λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία του 2011.

Για ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι.

Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης, θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.

Η αναζήτηση απλήρωτων φόρων κατοχής ακινήτων για το 2011 και το 2012 γίνεται με φόντο τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι οφειλές προς το Δημόσιο έσπασαν το "φράγμα" των 63 δισ. ευρώ πριν κλείσει το 2013.

Πηγή: Mega


Σχόλια