Τα 49 μεγάλα ονόματα που ψάχνει το ΣΔΟΕ


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπήκαν 49 πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και τα οποία εμφανίζονται δικαιούχοι ή διαχειριστές σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ύψους από 3.000.000 έως 550.000.000 δολάρια.

Για το λόγο αυτό, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, που έχει αναλάβει καi την έρευνα των προσώπων της λίστας Λαγκάρντ, έστειλε στις 27.2.2013 προσκλήσεις στα συγκεκριμένα πρόσωπα, ζητώντας: «εντός 5 ημερών από την επίδοση της κλήσης αυτής να υποβάλλετε στην υπηρεσία μας έγγραφα και στοιχεία, από τα οποία να προκύπτουν τα δικαιώματά σας και οι προϋποθέσεις απόκτησης των συγκεκριμένων δικαιωμάτων επί λογαριασμών που τηρούνται στην Τράπεζα HSBC στη Γενεύη».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Μαντούβαλος, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προσκλήσεις έλαβαν οι εξής:

Δημήτρης Γκέρτσος, Νικόλαος Μαρτίνος, Αθανάσιος Καλλίτσης, Ευστράτιος Καλλίτσης, Ιωάννης Μαρτίνος, Κορνηλία Μαρτίνου, Βασίλειος Μανιός, Κωνσταντίνος ΜΑρτίνος Πολυξένη Καλλίτση, Ανδρέας Καλλίτσης, Διονύσιος Μαντζώρος, Ιωάννα Μαρτίνου, Μαρίνα Ηλιάδη - Παπαπαναγιώτου, Σάμπυ Μιωνής, Νικόλαος Φραγκίστας, Νικόλοας Παπαχρονόπουλος, Βενετσιάνος Κακκαβάς, Μαρία Μπόμπολα, Ναταλία Τζουμάρα, Ευαγγελία Ρόκα, Χρήστος Ρόκας, Γεώργιος Ρόκας, Άγγελος Μεταξάς, Ηλίας Μεταξάς, Σολομών Λεβής, Λεωνίδας Καμπάνης, Μαριάννα Φιξ, Κωνσταντίνος Οικονόμου, Μάριος Οικονόμου, Αλεξάνδρα Ντούνη, Αικατερίνη Ντούνη, Γεώργιος Κρίτσας, Ghandour Muhieddine, Ματρώνα Εγκόν, Πηνελόπη Σαπουντζή, Μαγδαληνή Κυριακού, Σωτήρης Ηλιάδης, Νικόλαος Χατζηιωάννου, Πόλυς Χατζηιωάννου, Ζαχαρίας Κριτσάς, Μαρία Κριτσά, Δημήτριος Κριτσάς, Νικόλαος Οικονόμου, Φραγκίστα Ζαρακοβίτη, Μαρία Φραγκίστα, Αφροδίτη Δεϊμέζη, Φώτης Μπόμπολας, Λουκιανός Αρκάς, Μαρία Παντελή.

Πηγή: protothema.gr

12 ετεροθαλή αδέλφια από έναν δωρητή σπέρματος
Εάν προσέξει κανείς τα παρόμοια χαρακτηριστικά του προσώπου τους, τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια είναι εύκολο να μαντέψει ότι τα τρία αγόρια είναι αδέλφια.
Ομως ο Μαξ Σίλβεργουντ και οι ετεροθαλείς του αδελφοί Λίαμ και Γκραντ προέρχονται από τρεις διαφορετικές οικογένειες και μάλιστα έχουν άλλα εννέα ετεροθαλή αδέλφια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

Η παγκόσμια οικογένεια ανακαλύφθηκε όταν η μητέρα του εξάχρονου Μαξ, η Ελι Σίλβεργουντ, εντόπισε τους άλλους γόνους του δωρητή σπέρματος που η ίδια χρησιμοποίησε. Η μόνη πληροφορία που είχε ήταν ότι ο ανώνυμος πατέρας είναι Δανός με κωδικός δότη Dane 1421.

Η Ελι Σίλβεργουντ από την Οξφόρδη συνέλαβε τον Μαξ με τη βοήθεια δωρητή σπέρματος, επειδή ο πρώην σύζυγός της δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Καθώς ο γιος της μεγάλωνε, άρχισε να αναρωτιέται για το πώς θα έμοιαζαν τα άλλα αδελφάκια του Μαξ εάν υπήρχαν. Ετσι έδωσε τα στοιχεία της σε αμερικανική βάση δεδομένων (Donor Sibling Registry) η οποία επιτρέπει σε οικογένειες με παιδιά από δωρητές σπέρματος να εντοπίζουν η μία την άλλη.

Αρχισε να έρχεται σε επαφή με όποιον είχε σχέση με το δωρητή Dane 1421 και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια επικοινώνησε με εννέα οικογένειες οι οποίες είχαν οκτώ αγόρια και ένα κορίτσι. «Ενας από τους πρώτους που ήλθαν σε επαφή μαζί μου ήταν η μητέρα του Λίαμ, η Μαίρη… Μου έστειλε με email μια φωτογραφία του Λίαμ και με πήραν τα δάκρυα αμέσως μόλις την είδα. Ηταν φτυστός ο Μαξ», είπε η κ. Σίλβεργουντ στη «Ντέιλι Μέιλ».

Η πρώτη συνάντηση των δύο οικογενειών πραγματοποιήθηκε όταν η κ. Σίλβεργουντ και ο Μαξ πήγαν στο Τέξας για να κάνουν Χριστούγεννα μαζί με τον Λίαμ και τον Γκαρντ που έχουν διαφορετικές μητέρες.Πηγή: Τα Νέα

Αυτός είναι ο δικαστής που «έριξε» ισόβια στον Παπαγεωργόπουλο


Ο πρόεδρος Εφετών, Γιώργος Αποστολάκης, στη διάρκεια των 51 ημερών της ακροαματικής διαδικασίας, πολλές φορές ξέφυγε από τα δικονομικά ειωθότα, αφήνοντας τη δίκη να εξελιχθεί, μέχρι και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κατηγορουμένων και μαρτύρων.

Ο ίδιος, κλείνοντας τις διαδικασίες, επισήμανε ότι έδωσε κάθε δυνατότητα σε κατηγορούμενους και υπερασπιστές να προβάλουν τις θέσεις τους.

Η στάση του, σύμφωνα με συνηγόρους, υπαγορεύτηκε από το μέγεθος της δίκης, καθώς δεν θα επιθυμούσε να επικριθεί για μία αυστηρή διαδικασία σε στενά πλαίσια, όπως γίνεται συνήθως.

Ακόμη, δεν δίστασε να τα βάλει ευθέως με συναδέλφους του και ειδικά με τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση, αλλά και τους εφέτες του Συμβουλίου Εφετών, που εξέδωσαν το βούλευμα.

Από την άλλη, με τις ατάκες του έδωσε «χρώμα» στην ακροαματική διαδικασία, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμη και εκφράσεις της αργκό, όπως «μπάχαλο» και «Βαβέλ» για την κατάσταση στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»...

Πηγή: seleo.gr

Λάρισα: Τραγωδία με δύο νέους νεκρούς και τρεις σε κωματώδη κατάστασηΤραγωδία σήμερα το απόγευμα στην Λάρισα, με θύματα πέντε νέους από τους οποίους οι δύο είναι νεκροί και οι τρεις νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μία φίλη τους πήγε στο σπίτι, προκειμένου να τους επισκεφθεί αλλά αν και χτυπούσε επίμονα το κουδούνι δεν άνοιγαν. Τελικά όταν η πόρτα άνοιξε με το κλειδί της σπιτονοικοκυράς αντίκρισαν μέσα τους πέντε αναίσθητους νεαρούς, οι δύο εκ των οποίων ήταν ήδη νεκροί, όπως διαπιστώθηκε.
Οι υπόλοιποι τρεις, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δυο σε κωματώδη και ο ένα σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη και τα αίτια για την τραγωδία ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας.


 
με πληροφoρίες από ΑΠΕ

Εξώφυλλο στο TIME ο Πιστόριους

ΙΚΑ: Παράταση ενός μήνα στα βιβλιάρια

 
  
Η Διοίκηση του ΙΚΑ με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων για τη θεώρηση βιβλιαρίων υγείας, αποφάσισε να παρατείνει για ένα μήνα την ισχύ τους.


 
«Παρά το γεγονός ότι παραμένει σε ισχύ η διαδικασία αποστολής ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους, διαπιστώνεται ότι ο κύριος όγκος των θεωρήσεων βιβλιαρίων υγείας μετατοπίστηκε στα Υποκαταστήματα.

Αυτό οφείλεται κυρίως στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά εργασίας και ειδικότερα, στην αδυναμία πολλών ασφαλισμένων να συμπληρώσουν τις 100 ημέρες ασφάλισης μέχρι τον Σεπτέμβριο που πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική αποστολή ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας, στην αδυναμία παραλαβής των ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας και την επιστροφή τους στο ΙΚΑ, λόγω παύσης λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων και στη μεγάλη προσέλευση ασφαλισμένων για θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων», τονίζει αρχικά στην ενημερωτική ανακοίνωση του το ΙΚΑ και στη συνέχεια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, υπενθυμίζει:


Τις οδηγίες που έχουν δοθεί επανειλημμένα για τη θεώρηση οικογενειακών βιβλιαρίων υγείας σύμφωνα με τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας, εφόσον αυτά είναι σύζυγοι των άμεσα ασφαλισμένων ή τέκνα κάτω των 18 ετών και προσκομίζουν στις υπηρεσίες υγείας και τα δύο βιβλιάρια.


Παράλληλα, αποφασίζει την παράταση της ισχύος των βιβλιαρίων που λήγουν 28/02/2013 μέχρι 31/03/2013 για επίσκεψη σε γιατρούς και χορήγηση φαρμάκων, χωρίς θεώρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Τέλος, το ΙΚΑ ενημερώνει ότι προωθείται διάταξη σύμφωνα με την οποία μειώνεται από 100 σε 50 ο αριθμός ημερών ασφάλισης που απαιτείται για θεώρηση βιβλιαρίων από 01/03/2013 έως 28/02/2014.

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του 7χρονου Ηλία 
Θλίψη και απογοήτευση σκόρπισε η είδηση της απώλειας του μικρού μαχητή Ηλία Αλεξάνδρου από το Βλαχιώτη Λακωνίας, του οποίου το πρόβλημα υγείας και η αποκατάσταση απασχόλησε το πανελλήνιο.

Ο Ηλίας νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, όπου ύστερα από επτά επιτυχείς χειρουργικές επεμβάσεις, είχε τεθεί υπό μηχανική υποστήριξη. Όμως, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, η καρδιά του δεν άντεξε. Παρά τη δύναμη που επέδειξε ως το τέλος -παράδειγμα για χιλιάδες ανθρώπους- ο μικρός Ηλίας έφυγε από τη ζωή.

Η συμπαράσταση του κόσμου που προσπάθησε με κάθε τρόπο να βοηθήσει για την αποκατάσταση της υγείας του είναι τώρα στο πλευρό της οικογένειας που αντιμετωπίζει τον πόνο. Κάθε μέρα για εφτά χρόνια έδινε τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς η καρδούλα του δεν άντεξε.

Ο μικρός Ηλίας Αλεξάνδρου, που έδινε μαθήματα ψυχικού μεγαλείου με το θάρρος του και το χαμόγελό του έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους γονείς του και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του αλλά και όλη την τοπική κοινωνία που τον αγαπούσε και έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει.

 Ο Λιάκος, όπως τον φώναζαν όλοι, από πολύ νωρίς, μόλις 6 μηνών, παρουσίασε αναπτυξιακά προβλήματα και στη συνέχεια αναγκάστηκε να υποβληθεί σε τραχειοτομή. Αργότερα, εκδηλώθηκε νέο πρόβλημα με την καρδούλα του που όμως ήταν αδύνατο να το αντιμετωπίσει σε νοσοκομείο της Ελλάδας.Αν και χάθηκε αρκετός χρόνος λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που υπάρχει στη χώρα μας, ο μικρός Ηλίας τελικά ταξίδεψε στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης Cantonal, όπου και συνάντησε τον διάσημο παιδοκαρδιουχειρουργο, Αυξέντιο Καλαγκο. Από τότε έκανε 7 επεμβάσεις.

Μετά τις επεμβάσεις ο μικρός Ηλίας τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη και το μεσημέρι της Τετάρτης η καρδιά του τον πρόδωσε.

Η σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook, «Το τελευταίο λεύκωμα του μικρού Λιάκου μας» έχει πλημμυρίσει από μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης στην οικογένειά του.Πηγή: news247.gr
 

2.000 φοιτητές έξω απο το Υπουργείο Παιδείας

 
 
 
2.000 φοιτητές από 36 σπουδαστικούς συλλόγους πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας , ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά».

Έξω από το κτίριο του Υπουργείου συγκεντρώθηκαν φοιτητές από τα ΤΕΙ Αθήνας, Πάτρας, Χαλκίδας, Λάρισας και άλλα ιδρύματα, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι από σχολές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Οι φοιτητές δεν ήταν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω για το σχέδιο «Αθηνά» που ήταν να παρουσιασθεί σήμερα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, αλλά αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.Σάκη Ρουβάς: "Ήρωες ανάμεσά μας"... 

Ο Σάκης Ρουβάς θα είναι εκείνος που θα  παρουσιάσει τις ιστορίες των δέκα ηρώων της καθημερινότητας, στο νέο πρότζεκτ του ΑΝΤ1 " Ήρωες ανάμεσά μας"...

 
Το δελτίο Τύπου του σταθμού αναφέρει:
 
"Ο Σάκης Ρουβάς μας παρουσιάζει τους πραγματικούς «Ήρωες Ανάμεσά μας» και μας εμπνέει να ανακαλύψουμε τους Έλληνες που αξίζει να γίνουν πρότυπα για όλους

«Ήρωες Ανάμεσά μας». Η κοινωνική αποστολή του ΑΝΤ1 που έχει σαν πρωταρχικό στόχο να αναδείξει ξεχωριστούς ανθρώπους που φροντίζουν μέσα από την καθημερινότητα και τις πράξεις τους να μας δίνουν ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Τους ανθρώπους αυτούς που αποδεικνύουν καθημερινά πως το «Εμείς» μπορεί να είναι ανώτερο από το «Εγώ», θα γνωρίσουμε μέσα απ' τα μάτια του Σάκη Ρουβά. Μέσα από μία σειρά πέντε αφιερωμάτων, ο πιο αγαπημένος Έλληνας καλλιτέχνης που έχει διακριθεί για την κοινωνική του δράση, θα είναι ο οδηγός μας σε ένα οδοιπορικό στη ζωή και το έργο 10 ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν το χρόνο, το συναίσθημα και την ψυχή τους για να προσφέρουν χωρίς να επιζητούν αντίκρισμα ή αναγνώριση.

Ο Σάκης Ρουβάς θα περάσει χρόνο με τους ίδιους και τις οικογένειές τους, θα μας ξεναγήσει στο περιβάλλον τους αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο σκέψης τους και θα σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και τους λόγους που τους κάνουν τόσο ξεχωριστούς, μέσα από το πρίσμα της προσωπικής του ευαισθησίας.

Η διαδικασία για τον εντοπισμό των προσώπων που ζουν δίπλα μας με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και του ηρωισμού, των Ελλήνων «Ηρώων Ανάμεσά μας» έχει ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προτείνουν την ιστορία του δικού τους Ήρωα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.antenna.gr/irwes/formΚρήτη: στον 26χρονο για τη δολοφονία του Ρουσάκη


Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο 26χρονος οπαδός του ΟΦΗ για τη δολοφονία του νεαρού Ρουσάκη από τα Μάλια, σύμφωνα με το Flashnews.gr. Στον 26χρονο δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η Εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» για τον 26χρονο οπαδό του ΟΦΗ, αφού πρότεινε : ”Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Ήταν τυχαίο πως είχε λευκό ποινικό μητρώο”.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους η Εισαγγελέας είπε: ”Έδρασαν ως συμμορία. Δεν ήταν τυχαία η συνάντηση. Έχουν καθαρά ποινικά μητρώα αλλά έχουν απασχολήσει τις αρχές”.
Οι συγγενείς του Ρουσάκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, αθώοι κρίθηκαν 8 από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση. Ένοχοι εκτός από τον 26χρονο, είναι άλλοι 12.

Πρόγραμμα απασχόλησης για 7.000 ανέργους


 
Ανοίγει το αμέσως επόμενο διάστημα νέο πρόγραμμα αμειβόμενης κατάρτισης και απασχόλησης για συνολικά 7.000 ανέργους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ (ανεξάρτητα αν λαμβάνουν ή όχι επίδομα) και ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις ή επιμελητήρια δεν έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει με υπεύθυνη δήλωση να βεβαιώσουν πως είναι άνεργοι και δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση το προηγούμενο οικονομικό έτος, καθώς και να προσκομίσουν εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου έτους με μηδενικό εισόδημα ή εισόδημα κάτω του αφορολόγητου.

Στους ωφελούμενους θα χορηγείται στη διάρκεια της κατάρτισης εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ μικτά ανά ώρα εκπαίδευσης ή 6 ευρώ μεικτά εάν οι ωφελούμενοι είναι άτομα με αναπηρία, οροθετικοί, άτομα απεξαρτημένα ή υπό απεξάρτηση.

 

Θέλει να αλλάξει κελί λόγω… τσιγάρου


Δύσκολη νύχτα πέρασε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος αφού πολλοί από τους εννέα συγκρατούμενούς του στο κελί... καπνίζουν.

Σύμφωνα με το seleo.gr, ο ίδιος είπε στους φύλακες ότι είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορεί να αντέξει και έτσι σήμερα κατέθεσε αίτημα για κελί μη καπνιζόντων.

Το πρώτο βράδυ στις φυλακές Διαβατών o πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, είδε τηλεόραση, ενώ δέχτηκε  επίσκεψη από τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπεριφορά του «ατσαλάκωτου» πρώην δημάρχου, όπως τον χαρακτηρίζουν, ήταν φυσιολογική όπως και των υπόλοιπων κρατουμένων
 
 
 

Κόσμος: Πατέρας βίαζε τον γιο του και αναρτούσε υλικό

 
Ένας άνδρας, που φέρεται ότι βίαζε τον γιο του, κατέγραφε και αναρτούσε εικόνες από τις πράξεις του στο Διαδίκτυο συνελήφθη στη Γερμανία μετά την αναγνώρισή του χάρις σε μία σχετική τηλεοπτική εκπομπή που αναφέρθηκε στην υπόθεση, ανακοινώθηκε σήμερα από τη γενική εισαγγελία.

Το πορτραίτο του 33χρονου άνδρα, που κατάγεται από τη Σαξονία (ανατολική Γερμανία) σκιαγραφήθηκε χθες στη διάρκεια εκπομπής που επιδιώκει τη συμμετοχή μαρτύρων στην έρευνα.
Ο ύποπτος αναγνωρίσθηκε αμέσως και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στην κατοικία του, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι υποψίες που στρέφονται εναντίον του αφορούν πράξεις του 2011, οπότε φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τον τότε 10χρονο γιο του, να το κατέγραφε και εν συνεχεία να αναρτούσε τα σχετικά αρχεία σε ιστοσελίδες με παιδική πορνογραφία στα τέλη του 2012 και στις αρχές του τρέχοντος έτους, προσθέτει η εισαγγελία.

Η εκπομπή Aktenzeichen ΧΥ, που προβάλλεται από το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF από το 1967, έχει ως θέμα την αναζήτηση μαρτύρων για εγκληματικές πράξεις που δεν έχουν επιλυθεί ακόμη, υιοθετώντας την αρχή «οι τηλεθεατές βοηθούν τις διωκτικές αρχές».

 

Πάτρα: Πάνω από 60 οχήματα είχε κλέψει σπείρα ΕλλήνωνΣυνολικά πάνω από εξήντα κλοπές οχημάτων κυρίως στην περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής φέρονται να είχαν διαπράξει τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών μετά από επιχειρηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες…
 
Η πληροφορία που έφθασε στους αστυνομικούς ήταν πως πρόσωπα επρόκειτο να κλέψουν ή να παραλάβουν κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο από περιοχή της Κρέστενας κοντά στην Αρχαία Ολυμπία στην Ηλεία. Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή, ξεκίνησαν την παρακολούθηση και όταν εντόπισαν τους δράστες άρχισαν να τους ακολουθούν.

Τελικά η παρακολούθηση μετατράπηκε σε καταδίωξη που έφθασε μέχρι και την Κόρινθο οπότε  ακινητοποιήθηκαν οι δράστες και συνελήφθησαν. Παράλληλα ομάδες αστυνομικών είχαν στήσει επιχειρήσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλα σημεία της Πελοποννήσου.

Συνολικά έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής – οι έρευνες συνεχίζονται – επτά άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes, όλοι Έλληνες, ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης συνεργείου στον οποίον έφθαναν τα κλεμμένα οχήματα και κατόπιν γινόταν ο «τεμαχισμός» τους σε ανταλλακτικά, ή η παραποίηση των στοιχείων τους.

Να σημειωθεί πως εκτός των άλλων, μέλη της σπείρας φέρονται να είχαν, επίσης, δράση σε ληστείες και κλοπές οικιών.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαίας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.


 
Πηγή: patrastimes.gr
 

Άρτα: Αυτός είναι ο άνδρας που τεμάχισε και έβρασε το θύμα τουΜε σκυμμένο το κεφάλι και με απίστευτη ψυχραιμία, ο 36χρονος κατά την ομολογία του στους αστυνομικούς άρχισε να περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε. Όπως ανάφερε ο κατηγορούμενος δολοφόνησε τον φίλο του επειδή πίστευε ότι του είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα από το πατρικό του σπίτι όπου τον φιλοξενούσε επί 20 ημέρες στις αρχές του νέου χρόνου.
Η εφημερίδα Espresso δημοσίευσε τη φωτογραφία του τη στιγμή που μεταφέρεται με χειροπέδες και αλεξίσφαιρο γιλέκο στον εισαγγελέα...


Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος.

 Όπως είπε, μαζί με το θύμα και μία γυναίκα που συνελήφθη, έπαιρναν ναρκωτικά.
Ο δολοφόνος άρχισε να τσακώνεται με τον 48χρονο, επειδή πίστευε ότι του είχε κλέψει ηρωίνη και χρήματα. Ο καβγάς άναψε για τα καλά και τότε, ο δράστης πυροβόλησε δυο φορές στα πόδια και μία στο μάτι τον άτυχο άντρα και τον σκότωσε.

Αμέσως μετά άρχισε να πολτοποιεί το πτώμα με μπαλτά και βαριοπούλα.
Τα μικρά κομμάτια, όπως είπε στους αστυνομικούς, τα πέταξε σε βόθρο και τα μεγάλα τα έβρασε!Στη συνέχεια πήρε  πάλι μπαλτά και βαριοπούλα και έκοψε σε μικρότερα κομμάτια το τεμαχισμένο και βρασμένο πτώμα.

Εκείνα που ήταν μικρά τα πέταξε σε βόθρο και τα υπόλοιπα τα έριξε στον Άραχθο ποταμό. Όπως είπε στους αστυνομικούς ο δολοφόνος, φρόντισε να σκουπίσει τα ίχνη αίματος στην περιοχή και απομακρύνθηκε για να αποφύγει τη σύλληψη. Επιπλέον έκαψε τόσο τα δικά του ρούχα, όσο και τα ρούχα που φορούσε το θύμα του.

 

Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 45χρονου σε πρατήριο του Δομοκού


     Αλβανοί οι δράστες


 
Τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι είναι οι δράστες της δολοφονίας 45χρονου, η οποία είχε διαπραχθεί στις 30 Δεκεμβρίου του 2012, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Δομοκό Φθιώτιδας, από τον οποίο άρπαξαν 3.097 ευρώ.

Τα στοιχεία τους ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως προέκυψε πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ακόμη ληστείες, σε οικία στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Δομοκό Φθιώτιδας.

 
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, από τους δράστες, οι 3 είναι ηλικίας 28 ετών και ο ένας 24 ετών και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη οπλοχρησία.

Το απόγευμα της 30-12-2012 ο 45χρονος βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο γραφείο πρατήριου υγρών καυσίμων όπου εργαζόταν ως υπάλληλος, φέροντας τέσσερα τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων δραστών, οι οποίοι διέπραξαν την ανθρωποκτονία με κίνητρο την ληστεία, αρπάζοντας από τον 45χρονο το χρηματικό ποσό των 3.097 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι, από τον Δεκέμβριο τουλάχιστον του 2012, συγκρότησαν συμμορία, η οποία διέπραξε τουλάχιστον δύο ακόμη ληστείες σε βάρος ζευγαριού ημεδαπών, σε οικία στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, καθώς και σε βάρος 34χρονου υπηκόου Αλβανίας, υπαλλήλου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Δομοκό Φθιώτιδας.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τεσσάρων δραστών συνεχίζονται, ενώ διερευνάται η συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων κακουργηματικής φύσεως αδικημάτων.
-
 

Πριμ 7.200 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο δίνει η VolkswagenΜπόνους 14,5 δισ. ευρώ στον πρόεδρο


 
Τη στιγμή που η ύφεση όλο και βαθαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς πλήττεται από την οικονομική κρίση, μια γερμανική εταιρεία καταγράφει κέρδη-ρεκόρ και δίνει πριμ στους εργαζομένους της ύψους 7.200 ευρώ.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen το 2012 κατέγραψε καθαρά κέρδη 22 δισεκατομμυρίων ευρώ. Έτσι το αφεντικό "τρελάθηκε" και δίνει πριμ ύψους 7.200 ευρώ σε καθέναν από τους περίπου 100.000 υπαλλήλους της.  Ωστόσο το περσινό πριμ ήταν κατά 300 ευρώ μεγαλύτερο...
 
Πάντως το εποπτικό συμβούλιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αποφάσισε να θέσει πλαφόν στα διευθυντικά πριμ, έτσι ο πρόεδρος, Μάρτιν Βίντερκορν, θα λάβει μπόνους 14,5 εκατ. ευρώ αντί για 17,5 εκατ. ευρώ που πήρε το 2011. Πάντως παραμένει ο πιο καλοπληρωμένος διευθυντής εισηγμένης εταιρείας.

"Ορισμένες εταιρείες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Στη Volkswagen παρά την πτώση των πωλήσεων στη δυτική και τη νότια Ευρώπη δίνεται πριμ. Αυτό μας δείχνει ότι στη Volkswagen η συμμετοχή πληρώνεται", είπε ο Βίντερκορν.
 
 
 
Πηγή: protothema.gr

Πάτρα: δεν προκύπτει εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ηλικιωμένης στο Ρίο


Με προσοχή εξετάζουν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών το χώρο που βρέθηκε το πρωί
νεκρή ηλικιωμένη στο Ρίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η γυναίκα φέρεται να έχει χτύπημα στο κεφάλι, γεγονός που έβαλε σε υποψίες τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή.

 Στην πορεία όμως της αυτοψίας, εκτιμήθηκε ότι η κάκωση δεν δικαιολογεί εγκληματική ενέργεια
Πάντως μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους και συνιστούν υπομονή μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση, αφού θα ακολουθήσει και νεκροτομή.

Στο σπίτι όπου εντοπίστηκε νεκρή η γυναίκα, στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου, δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης ή διάρρηξης.


Πηγή: thebest.gr

Αποσύρθηκε η τροπολογία για το κριτήριο του γένους στις Ε.Δ 
Αποσύρθηκε τελικά, για να κατατεθεί εκ νέου την προσεχή εβδομάδα, η τροπολογία για την επαναφορά του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές.
Την απόσυρση της τροπολογίας, η οποία είχε κατατεθεί από 84 βουλευτές της ΝΔ στην κύρωση συμφωνίας Ελλάδας - Νιγηρίας, προκειμένου αυτή να κατατεθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης.

Αχαΐα: Στον Εισαγγελέα έμποροι λαϊκών αγορών

 
Προσκόμιζαν μη νόμιμες φορολογικές ενημερότητες
 
 
Άμεση εντολή για παραπομπή στον Εισαγγελέα εμπόρων λαϊκών αγορών που προσκόμισαν εικονικές – πλαστές φορολογικές ενημερότητες στην Διεύθυνση Ανάπτυξης – Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας έδωσε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μετά από πλήρη ενημέρωση που είχε από την Υπηρεσία.
 
Όπως διαπιστώθηκε, κατά την διαδικασία ανανέωσης των αδειών λαϊκών αγορών έμποροι – έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον τρείς περιπτώσεις έως τώρα- προσκόμισαν μη νομίμως εκδοθείσες φορολογικές ενημερότητες.
Κατά την διασταύρωση και την επαλήθευση της νομιμότητας των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία και ύστερα από συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ταυτοποιήθηκε ότι πράγματι οι ενημερότητες αυτές δεν είχαν εκδοθεί νομίμως, δηλαδή δεν προέρχονταν από το σύστημα Taxis.
 
Παράλληλα, έλεγχος γίνεται και για την νομιμότητα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων όπου και εκεί έχει διαπιστωθεί πρόβλημα και η Περιφέρεια αναμένει τις επίσημες και οριστικές απαντήσεις του ΟΑΕΕ.
 
Με εντολή του Περιφερειάρχη ο έλεγχος συνεχίζεται και θα εξεταστούν σε βάθος όλα τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν από το σύνολο των εμπόρων λαϊκών αγορών ώστε να επαληθευτεί η νομιμότητα τους.
 
«Πρακτικές όπως αυτές που αποκαλύφθηκαν, με την προσκόμιση εικονικών φορολογικών ενημεροτήτων στην Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας είναι εξόφθαλμα παράνομες και αντίκεινται του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Και πρόσθεσε: «Θέλω, ωστόσο, να σημειώσω και την ευσυνειδησία, την συνέπεια και την προσήλωση στη διαφάνεια του προσωπικού της Υπηρεσίας το οποίο εντόπισε την πλαστότητα των δικαιολογητικών που είχαν προσκομιστεί και μεθοδικά και αθόρυβα κινήθηκε για την αποκάλυψη της υπόθεσης».
 
 
 
 

Αίγιο: Νεκρός πατέρας τριών παιδιών στη διάρκεια εργασιών


 
Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τρίτης 26 Φεβρουαρίου πατέρας 3 παιδιών.
Ο 57χρονος, κάτοικος εν ζωή Σελιανιτίκων, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια κοπής και μεταφοράς ξυλείας, σε οικόπεδο στην Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνά η Αστυνομία του Αιγίου.


Πηγή: filodimos.gr


 

Με εμβάσματα 130 εφοριακοί

 

Την ώρα που το υπουργείο Οικονομικών δίνει νέα άτυπη παράταση έως τις 20 Μαρτίου για όσους έλαβαν επιστολή για τη δικαιολόγηση των εμβασμάτων τους στο εξωτερικό το 2009-2011, η έκθεση των τεχνικών κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Κομισιόν αποκαλύπτει ότι 130 εφοριακοί έχουν εντοπιστεί να έχουν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, ο νέος γενικός γραμματέας ζήτησε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων να διενεργήσει, με τη βοήθεια της Οικονομικής Επιθεώρησης, ελέγχους όλων των διευθυντών, αρχίζοντας από τις εφορίες Μεγάλων Φορολογουμένων, των Φυσικών Προσώπων Μεγάλου Πλούτου, Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων και τις μεγαλύτερες ΔΟΥ.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων παρέλαβε πρόσφατα στοιχεία 130 υπαλλήλων, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε κατάλογο προσώπων που φαίνεται να έχουν μεταφέρει ποσά σε ξένη τράπεζα. Οι έλεγχοι των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των εν λόγω υπαλλήλων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν πολύ σύντομα. Οι έλεγχοι θα επεκταθούν και θα καλύψουν τόσο τις φορολογικές τους δηλώσεις όσο και τις φορολογικές δηλώσεις των συζύγων τους.


 
ΠΗΓΗ: Καθημερινή

Πρόεδρος ΙΝΚΑ: Δεν αφήνουν τον ΕΦΕΤ να κάνει ελέγχους
Έρμαιο των συμφερόντων βρίσκονται οι έλληνες καταναλωτές καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργο Λεχουρίτη οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ είναι ελλιπείς και δεν συμβάλουν στην προστασία των καταναλωτών.
«Ο ΕΦΕΤ δεν κάνει στοχευμένους ελέγχους», δηλώνει στο Leaks.gr o κύριος Λεχουρίτης. «Όσοι καταναλώνουμε κρέας, αλλαντικά και έτοιμα φαγητά είμαστε ευάλωτοι», προσθέτει τέθοντας όχι μόνο θέμα παραπλάνησης των καταναλωτών αλλά και ασφάλειας.

Μάλιστα, εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές καθώς δεν είναι μόνο ο κιμάς ή το κρέας που μπορεί να περιέχουν κρέας άλογου αλλά και τα λουκάνικα και τα αλλαντικά.
Ο κύριος Λεχουριτής εκτός από πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αλλά βρίσκεται σε απόλυτη άγνοια.

«Θέλω ο ΕΦΕΤ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν, δεν μου αρκεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο «εταιρείες φαντάσματα» που βρέθηκαν με έδρες ένα χωράφι και μια πολυκατοικία. Θέλω να μάθω που έγιναν έλεγχοι και τα εργαστηριακά αποτελέσματα αυτών. Μέχρι τώρα δεν έχω ενημερωθεί για τίποτα».

Μεγάλο προβληματισμό δημιουργεί και το δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ που ορίζει ως ημερομηνία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων την 15η Απριλίου. Το χρονικό διάστημα είναι αρκετά μεγάλο για τη διάσταση ενός τόσου μεγάλου διατροφικού σκανδάλου.Το Ινστιτούτο Καταναλωτών από τις 14 Φλεβάρη σε Δελτίο Τύπου ζητούσε απαντήσεις από τον ΕΦΕΤ στα εξής ερωτήματα:

1. Πόσες ποσότητες αυτών των προϊόντων εισήχθησαν στην Ελλάδα και από πότε ?.
2. Από αυτές τις ποσότητες πόσες απεσύρθησαν ?.
3. Ποιες είναι οι εταιρείες εισαγωγής και πώλησης στην Ελλάδα κατεψυγμένου κιμά και υποπροϊόντων ?.
4. Πόσα δείγματα πήρε ο ΕΦΕΤ και πόσες αναλύσεις έκανε αυτός και πόσες οι εισαγωγείς (όπως από τους κοινοτικούς κανονισμούς και εκ του Νόμου 2741 υποχρεούνται) ?.
5. Πουλήθηκαν, (δηλαδή καταναλώθηκαν) στην Ελλάδα τέτοια προϊόντα, από κρέας αλόγους δηλαδή ?.
6. Ελέγχθηκαν τα παραστατικά αυτών των εισαγόμενων εισαχθέντων προϊόντων, δηλαδή τηρήθηκε η αρχή της ιχνηλασιμότητας ?.
7. Γιατί αφού δηλώσεις λένε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα η εταιρεία τα απέσυρε ?.
8. Είναι αληθές ότι από το σύνολο των ποσοτήτων σε κρέας αλόγου που εισάχθηκαν μόνο το 1/3 αποσύρθηκε ?.
9. Είναι αληθές ότι τα 2/3 του εισαχθέντος κρέατος αλόγου πήγε στα στομάχια των Ελλήνων καταναλωτών ?.
10. Είναι αλήθεια πως απεύθυνε προτροπή προς όλα τα κράτη μέλη για 3μήνες από 1ηΜαρτίου, έλεγχο DNA σε επεξεργασμένο βοδινό για ίχνη κρέατος αλόγου ο Επίτροπος Υγείας Ε.Ε, Τόνιο Μπόργκ για την πιθανή παρουσία κτηνιατρικού φαρμάκου φαινυβουλταζόνη και πως θα ενεργήσει ο ΕΦΕΤ?.

Απάντηση δεν έχει λάβει, όπως και οι ίδιοι οι καταναλωτές που δεν έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο φορέα.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ καταγγέλλει ότι ό πρόεδρος του ΕΦΕΤ δεν έχει ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ενώ αφήνει να εννοηθεί πως πίσω από την κωλυσιεργία του ΕΦΕΤ κρύβονται συμφερόντα επιχειρηματιών.
«Ο ΕΦΕΤ είναι υπηρεσία για την προστασία των καταναλωτών, δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί συμφέροντα», επισημαίνει στο Leaks.gr και προσθέτει «Έχει ένα άρτια εξειδικευμένο προσωπικό και μπορεί να βρει ότι υπάρχει... απλά κάποιο δεν αφήνουν το άλογο να τρέξει».


Πηγή Leaks.gr

Πάτρα: Hλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο Ρίο


Δεν αποκλείεται εγκληματική ενέργεια


Με προσοχή εξετάζουν αυτή την ώρα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών το χώρο που βρέθηκε πριν από λίγο νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα στο Ρίο.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η γυναίκα φέρεται να έχει χτύπημα στο κεφάλι, γεγονός που έχει βάλει σε υποψίες τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή.
Πάντως μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους και συνιστούν υπομονή μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση.
Πηγή: the best.gr

-"Σταματήστε τώρα"


Να σταματήσουν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τους οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στον "νόμο Κατσέλη" συστήνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγ. Ζερβέας. Θέση την οποία κοινοποίησε στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Αθ. Σκορδά, στον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Γ. Στεργίου, καθώς και στο αρμόδιο Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή "προς γνώση και για δικές τους κατά νόμο ενέργειες".
Τράπεζες-εισπρακτικές να μην ενοχλούν όσους έχουν υπαχθεί στο «νόμο Κατσέλη»
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι κινητοποιήθηκε επειδή λαμβάνει τακτικά και συστηματικά παράπονα από πολίτες- καταναλωτές, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αν και κανονικώς έχουν υπαχθεί στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εντούτοις γίνονται αδιάκοπα αποδέκτες οχλήσεων από εκπρόσωπους εταιρειών, στις οποίες έχει ανατεθεί το έργο της ενημέρωσής τους για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Υπενθυμίζεται από τον Συνήγορο ότι, για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στον νόμο, αρχίζοντας από το εξωδικαστικό στάδιο, προβλέπεται η υποχρεωτική χορήγηση από τα πιστωτικά ιδρύματα αναλυτικής κατάστασης των οφειλών τους κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου με το οποίο αυτές εκτοκίζονται.

Δηλαδή, από τη στιγμή που ένας οφειλέτης έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αφενός, κατ' αυτό τον τρόπο γνωστοποιεί το γεγονός της αδυναμίας του να εξυπηρετεί τα χρέη του ως έχουν, επαφιέμενος στο τέλος-τέλος στην κρίση του Δικαστή να αποφασίσει για την τύχη τους, αφετέρου γνωρίζει ήδη με δική του πρωτοβουλία το ακριβές τους ύψος.

"Επομένως, καμία περαιτέρω σημασία και κανέναν προφανή ρόλο δεν επιτελεί η εκδήλωση οχλήσεων από τα τραπεζικά ιδρύματα, απευθείας ή δια συνεργατών τους, προς τους οφειλέτες -και μάλιστα κατά τρόπο συστηματικό- για την υπενθύμιση χρεών που τους είναι ήδη γνωστά. Αντιθέτως, ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο πρόσθετη ψυχολογική επιβάρυνση μπορεί να τους επιφέρει εν μέσω της ήδη δυσχερούς τους θέσης, με κίνδυνο μάλιστα μια τέτοια πρακτική να θεωρηθεί ότι προσβάλλει, κατά πρώτον και κυριότερο, το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας των ατόμων και της μη προσβολής αυτής.
Πέραν αυτού, είναι γεγονός ότι η ανάθεση εντολής των τραπεζικών ιδρυμάτων για ενημέρωση οφειλετών σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν υποβληθεί σε ρύθμιση είναι μία, κατά τον νόμο, μη επιτρεπτή ενέργεια" υπογραμμίζει ο Συνήγορος.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Ευάγγελος Ζερβέας, απηύθυνε σύσταση:

- Στα τραπεζικά ιδρύματα: Να μην αναθέτουν εξ αρχής σε εταιρείες το έργο της ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις που γνωρίζουν ότι έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς αναγνωρισμένης διαδικασίας ρύθμισης, καθώς επίσης να ανακαλούν ανάλογες εντολές που έχουν δοθεί για απαιτήσεις που αποδεδειγμένα τίθενται προς ρύθμιση μελλοντικά.

- Στις εταιρείες ενημέρωσης: Να σταματούν αμέσως την όχληση όσων οφειλετών δηλώνουν ότι έχουν υποβάλει τις οφειλές τους σε αναγνωρισμένο καθεστώς ρύθμισης και γνωστοποιούν, παράλληλα, αριθμό πρωτοκόλλου της σχετικής αίτησης και στοιχεία του φορέα ή του πληρεξούσιου δικηγόρου που τους συνδράμει, μέχρις ότου διασταυρωθεί η αλήθεια μιας τέτοιας δήλωσης σε συνεργασία με τους εντολείς τους.

Πηγή: ethnos.gr

42.000 παιδιά ζήτησαν βοήθεια το 2012


Δραματική αύξηση στα παιδιά και στις οικογένειες που ανέλαβε να στηρίξει το 2012 κατέγραψε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι στήριξε 10.927 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, από τα οποία 7.836 δέχθηκαν τις υπηρεσίες για πρώτη φορά. Εναν χρόνο πριν ο αριθμός αυτός ήταν 4.465, αύξηση που αγγίζει το 144%.

Στη χθεσινή παρουσίαση του απολογισμού των κοινωνικών και υποστηρικτικών Δράσεων για το έτος 2012 μέσω των δράσεων του Χαμόγελου υποστηρίχθηκαν 41.897 παιδιά, αριθμός αυξημένος κατά 80,5% σε σχέση με το 2011, που ήταν 23.202. «Το εξαιρετικά δύσκολο 2011 ακολούθησε μια ακόμη δυσκολότερη χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας οι ανάγκες που ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” κάλυψε αλλά και οι υπηρεσίες που παρείχε σε πολλές περιπτώσεις υπερδιπλασιάστηκαν. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την τεράστια ανάγκη συνέχισης και εντατικοποίησης της δράσης μας πανελλαδικά, γεγονός που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πάντα με την υποστήριξη πολιτών και επιχειρήσεων στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισμού ανταποκρίθηκε στο αίτημα για ενίσχυση σε είδος 2.530 οικογενειών, το 53% των οποίων προσήλθαν στο Κέντρο για πρώτη φορά. Ο αντίστοιχος αριθμός του 2011 ήταν 1.745. Παράλληλα, ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” κάλυψε 1.510 αιτήματα για βοήθεια εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας 637 παιδιών, πραγματοποίησε 2.472 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά, ενώ σε 109 σημεία της χώρας εξέτασε προληπτικά 6.999 παιδιά.

Η Τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 έλαβε το 2012 συνολικά 266.768 κλήσεις, οι οποίες μεταφράζονται σε 731 κλήσεις ανά ημέρα. Από αυτές οι 61.827 κλήσεις αφορούσαν σε εξειδικευμένα θέματα παιδιών τα οποία τα χειρίστηκε ο οργανισμός.


 
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Ζει σε σπηλιές από το 2001 [video]Άφησε τα τελευταία του χρήματα σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, το 2001. Πέταξε την άδεια οδήγησης και το διαβατήριό του, άλλαξε το όνομά του, απαρνήθηκε τα χρήματα και από τότε ζει μέσα σε σπηλιές.


Ο 51χρονος Daniel Suelo, ζει μέσα σε σπηλιές στην έρημο Moad της Γιούτα, χωρίς καθόλου χρήματα, αναζητώντας τροφή στη φύση γύρω του! Άλλαξε το όνομά του από Shellabarger σε Suelo, που στα Ισπανικά σημαίνει «Γη».
«Τα χρήματα είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί όταν το σπίτι σας σήμερα κοστίζει 500.000 δολάρια και αύριο 300.000, τι απέγιναν αυτά τα 200.000;», είχε πει ο Daniel, όταν εγκατέλειψες τον …πολιτισμένο κόσμο.
Ο στενός φίλος του και συγγραφέας Mark Sundeen είχε χάσει αρκετά χρόνια τα ίχνη του και μόλις μετά την οικονομική κρίση του 2008 ξαναθυμήθηκε τον Daniel. «Έγινε πρότυπο για πολλούς Αμερικανούς. Έτσι θέλησα να γράψω κάτι για τη ζωή και τη φιλοσοφία του», λέει ο Mark αναφερόμενος στο βιβλίο του με τίτλο «The Man Who Quit Money» ( «Ο άνθρωπος που εγκατέλειψε τα χρήματα»).
Δείτε το βίντεο:


 
 
Πηγή: enikos.gr

Instagreece: Η αισιόδοξη πλευρά της Ελλάδας
Την αισιόδοξη πλευρά της Ελλάδας, «μιας Ελλάδας σύγχρονης, αλλά και με σημαντική παράδοση, έντονα χρώματα και χαμόγελα», φωτίζει το Instagreece, ένας διαγωνισμός φωτογραφίας, μέσα από τις πλατφόρμες Instagram και Facebook.


Φωτογραφίες χιλιάδες, αντικείμενα, τοπία, πρόσωπα, συναισθήματα, γεύσεις, συνθέτουν το πρόσωπο μιας χώρας μακριά από την κρίση...


  
Οι χρήστες καλούνται να εμπνευστούν και να αποτυπώσουν τη δική τους Ελλάδα, με βάση πάντα ένα συγκεκριμένο θέμα, κάθε μήνα. Για το Μάρτιο το θέμα που έχει επιλεγεί είναι το «style και hashtag: #instagreece_style». Στυλ, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας, στη μόδα, στο δρόμο, στην καθημερινότητα, στη ζωή…
 


Το Φεβρουάριο το θέμα ήταν το «#instagreece_loveis», τι σημαίνει για τον καθένα ο έρωτας, λόγω της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, ενώ άλλα θέματα που έχουν δοθεί για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι «το ποδήλατο» και «η σαγιονάρα», το καλοκαίρι.
Το θέμα που γνώρισε επιτυχία λόγω της μεγάλης συμμετοχής ήταν το «streetart», δηλαδή στιγμιότυπα από το δρόμο που θεωρούσαν οι πολίτες τέχνη, όπως ένα γκράφιτι, μία ταμπέλα...
 


 Η ιδέα για το συγκεκριμένο διαγωνισμό γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2012 και ανήκει στην Cambo Industries, μια εταιρεία στο χώρο του digital marketing με εμπειρία στα social media για εθνικά και πολυεθνικά brands. «Δε μας άρεσε το αρνητικό κλίμα, θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο αισιόδοξο το οποίο θα γίνεται γνωστό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χρησιμοποιώντας τα δικά μας εργαλεία και τις δυνατότητες ως εταιρεία, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ευκαιρία να αποτυπωθεί η πιο δημιουργική πλευρά της Ελλάδας», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Συλβάνα Γεροντή από την εταιρεία.
Σήμερα, περισσότεροι από 25 χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, κυρίως νέοι, έχουν συμμετάσχει σε αυτό το διαγωνισμό στέλνοντας φωτογραφίες από κάθε γωνιά της χώρας.
Ο διαγωνισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης, εξελίσσεται αυθόρμητα, σύμφωνα με τη διάθεση των χρηστών και τον παλμό της εποχήςΓια τη διαδικασία των βραβεύσεων υπάρχει συνεργασία με την Athens Voice και κάθε μήνα τρεις
δημοφιλείς καλλιτέχνες ο Τάσος Βρεττός, ο Δημήτρης Μαστρογιαννίτης και ο Κωνσταντίνος Ρήγος, επιλέγουν τις τρεις φωτογραφίες που κερδίζουν. Υπάρχει επιπλέον ένας νικητής που αναδεικνύεται από την ψηφοφορία του κόσμου.


 
 
Μόνο τέσσερα ταμεία κατάφεραν να εξαιρεθούν από την ένταξή τους στο νέο ενιαίο επικουρικό ταμείο, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να παραμείνουν βιώσιμα και να μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, αποκτώντας χαρακτηριστικά γνωρίσματα επαγγελματικού ταμείου.

Οι ανεξάρτητοι φορείς ήδη αποφάσισαν τη μείωση των συντάξεων που καταβάλλουν, βάσει των υποδείξεων των αναλογιστών, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο εξής, χωρίς να αξιώνουν οποιαδήποτε επιχορήγηση από το δημόσιο, όπως ορίζει ο νόμος.

Έτσι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλογιστών με τους οποίους επικοινώνησε το newmoney.gr, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ) θα μειώσει τις συντάξεις κατά 35%, από 800 ευρώ σε 520 ευρώ.

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων (ΤΕΑΥΕΤ) αποφάσισε μειώσεις 27%, από 300 σε 220 ευρώ.

Το Ταμείο Επικουρικής Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών (ΤΕΑΠΕΠ ) προσανατολίζεται σε μειώσεις 10%, από 420 σε 375 ευρώ, ενώ μειώσεις αποφάσισε και το ταμείο Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εταιρειών (ΤΕΑΥΦΕ).

Έως τώρα στο ταμείο έχουν ενταχθεί
α) Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ).
β) Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).
γ) Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ».
δ) Οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
ε) Ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ ως προς του κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του.
 
Πηγή: newmoney.gr

Αλεξανδρούπολη : 6χρονος καταπλακώθηκε από τοίχο


 
Ένα εξάχρονο αγόρι στην Αλεξανδρούπολη καταπλακώθηκε από τοίχο παλαιάς εξωτερικής τουαλέτας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και στη συνέχεια να καταλήξει στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.
Το αγοράκι έπαιζε στην αυλή ενός σπιτιού όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο παλιός τοίχος κατέρρευσε.

Ναύπακτος - Αθήνα με τα πόδια


Την απόσταση Ναύπακτος - Αθήνα διανύει με τα πόδια ο Δημήτρης Καραχάλιας  με αίτημα να παραμείνει το ΤΕΙ στη Ναύπακτο.
Μαζί του έχει συνοδούς ποδηλάτες ,που θα καλύψουν την απόσταση Ναύπακτος – Αθήνα σε 35ώρες τρέχοντας, με σκοπό να γίνει γνωστό σε όλους το πρόβλημα της συνεχούς υποβάθμισης της πόλης της Ναυπάκτου.

Δείτε φωτό και βίντεο.
 
Πηγή: nafpaktianews.gr
 

Στην Ελλάδα η ανεργία μεταξύ των νέων ξεπερνά το 50%, λένε οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ


Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να ασκήσουν πιο σθεναρές κοινωνικές πολιτικές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της ανεργίας που θα υπονομεύσει την υποστήριξη των πολιτών προς την ΕΕ και τους θεσμούς της, ανέφεραν οι υπουργοί Εργασίας σε έγγραφό τους με ασυνήθιστα έντονη φρασεολογία.

Η έκκληση αυτή έγινε μετά την απόρριψη των πολιτικών λιτότητας από τους εκλογείς στην Ιταλία, την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Την πολιτική αυτή εφάρμοσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, με την υποστήριξη της ΕΕ.

"Η Κοινωνική Ευρώπη έχει προβλήματα", ανέφερε το 5σέλιδο κείμενο το οποίο διανεμήθηκε στους υπουργούς ενόψει μιας συνόδου στις Βρυξέλλες και αντίγραφό του περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

 "Αυτό είναι (. . .) επικίνδυνο για το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν δεν επιτύχουμε να επιδείξουμε ότι η Ευρώπη φέρνει κατάρτιση, απασχόληση και κοινωνική πρόοδο για τους πολίτες της, θα τεθούν σε κίνδυνο σημαντικές προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου".

Οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και οι απεργίες έχουν σαρώσει την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Βέλγιο καθώς η κρίση χρέους, που διαρκεί τρία χρόνια, και η συρρίκνωση της οικονομίας στην Ευρώπη έχουν εξαντλήσει σχεδόν την υπομονή των ψηφοφόρων σε ό,τι αφορά τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι υπουργοί Εργασίας, οι οποίοι συναντώνται σήμερα , σημειώνουν ότι οι 17 χώρες-μέλη της ευρωζώνης θα βγουν από την κρίση μόνο εάν οι κυβερνήσεις βρουν τρόπους να μειωθεί η ανεργία στην ΕΕ.

Η ανεργία ανήλθε στο 11,7% στην ευρωζώνη και στο 10,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Δεκέμβριο κι αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος. Στην Ισπανία και στην Ελλάδα η ανεργία μεταξύ των νέων ξεπερνά το 50%.

"Τα αυξανόμενα κοινωνικά κόστη και η υψηλή ανεργία —ειδικά η ανεργία των νέων— μπορεί να υποσκάψουν την πίστη των πολιτών στην αξία της Ευρωπαϊκής κοινότητας και των θεσμών της", σημειώνεται στο έγγραφο.


 

Πόσο παραπάνω εργάζονται οι γυναίκες απο τους άνδρες για τον ίδιο μισθό

 

Τουλάχιστον 59 επιπλέον ημέρες το χρόνο πρέπει να εργάζονται οι γυναίκες για να καλύψουν τη μισθολογική διαφορά που υπάρχει με τους άνδρες εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Κομισιόν, αφού η μέση διαφορά των ωριαίων αποδοχών ανάμεσα στα δύο φύλα φθάνει στο 16,2%.

Η Κομισιόν έδωσε τα στοιχεία αυτά με αφορμή την 28η Φεβρουαρίου που έχει ορισθεί ως «Ευρωπαϊκή ημέρα μισθολογικής ισότητας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να μειωθεί αυτό το χάσμα δίνει έμφαση σε μια σειρά ορθών πρακτικών που υιοθετήθηκαν από επιχειρήσεις στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.

Ο μητροπολίτης που χάρισε το Rolex του
Σε μία κίνηση με νόημα προχώρησε ένας μητροπολίτης ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει το ρολόι μάρκας «Rolex», αξίας 1.500 ευρώ, σε ναό της ενορίας του. Με αυτόν τον τρόπο θέλησε να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται να πληρωθούν τα χρέη που έχει ο ναός σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Ο λόγος για τον μητροπολίτη Φιλιππούπολης Νικόλαο ο οποίος, όπως αναφέρει το romfaia.gr, προέβη σε αυτή την ενέργεια, ενώ ο προϊστάμενος του ναού, φανερά συγκινημένος, ανακοίνωσε ότι τα λεφτά που θα περισσέψουν από την πώληση του ρολογιού θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Εκείνο που μένει είναι το παράδειγμα του ιεράρχη να ακολουθήσουν και άλλοι ιερείς και αρχιερείς στην Ελλάδα.

Περικοπές 1,1 δισ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ - Καταργείται το επίδομα τοκετούΣυνολική μείωση 1,1 δισ. ευρώ θα προκύψει στις δαπάνες τού Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το τρέχον έτος, με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας που τέθηκε σε ισχύ το Δεκέμβριο.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργό Υγείας Μάριος Σαλμάς, μεταξύ άλλων καταργείται το επίδομα τοκετού και μειώνονται οι δαπάνες για φυσιοθεραπείες και γυαλιά οράσεως.

Για δραματική υποβάθμιση της περίθαλψης έκανε λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.Για το επίδομα τοκετού

Ο κ. Σαλμάς ανέφερε ότι το κόστος των επιδομάτων τοκετού εκτοξεύθηκε το 2012 στα 19 εκατ. ευρώ επειδή δόθηκε σε όλες τις νέες μητέρες ανεξαιρέτως, ενώ ο νόμος όριζε ότι το επίδομα λαμβάνουν όσες δεν γεννούν σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Αφού ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τα νοσήλια στα ιδιωτικά και δημόσια μαιευτήρια, δεν μπορεί να δίνει και επίδομα» είπε ο κ. Σαλμάς.

Ακόμα 250 εκατ. ευρώ προβλέπεται να εξοικονομηθούν από τις διορθώσεις στην εφαρμογή των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων (ΚΕΝ) στις ιδιωτικές κλινικές. Το 2012 οι δαπάνες για ΚΕΝ εκτοξεύθηκαν, είπε ο κ. Σαλμάς, διότι υπήρχαν κενά στο νόμο και οι κλινικές χρέωναν και τους χρόνιους ασθενείς.

Επιπλέον, περίπου 93 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν με την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων. «Η διαπραγμάτευση επέφερε μείωση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι η μαγνητική τομογραφία κόστιζε πέρυσι στον ΕΟΠΥΥ 240 ευρώ, ενώ φέτος η τιμή της καθορίστηκε στα 135 ευρώ. Αναλόγως, η αξονική τομογραφία κόστιζε 71 ευρώ και τώρα κοστίζει από 40 ευρώ. Το 2012 η συνολική δαπάνη για τις απεικονιστικές εξετάσεις ήταν 307 εκατ. ευρώ και το 2013 προβλέπεται ότι θα είναι από 215 έως 265 εκατ. ευρώ.


Περικοπές σε φυσιοθεραπείες, γυαλιά όρασης

Περίπου 16 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των νεφροπαθών, 20 εκατ. ευρώ από τις φυσιοθεραπείες, καθώς -όπως είπε ο κ. Σαλμάς- συνταγογραφούνταν αφειδώς, αναφέροντας μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι υπήρξε φυσικοθεραπευτής που είχε 29.000 υποβολές σε ένα μήνα. Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι οι συνεδρίες μειώνονται σε 10 από 12 που ήταν ανά ασθενή και η αποζημίωση κάθε συνεδρίας από 20 σε 15 ευρώ.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις για γυαλιά οράσεως, το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκ. ευρώ. Η αποζημίωση μειώνεται τώρα από τα 150 στα 100 ευρώ και επιπλέον διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση περίπου 42 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σαλμάς ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα επανεξεταστεί το πλαίσιο συμβάσεων με τους γιατρούς, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε περιοχής, καθώς υπάρχουν περιοχές που δεν διαθέτουν συμβεβλημένο παιδίατρο ή καρδιολόγο, με συνέπεια οι ασθενείς να πληρώνουν την επίσκεψη από την τσέπη τους.

Όπως είπε ο κ. Σαλμάς, τις επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθεί σχέδιο, βάσει του οποίου θα δοθούν οικονομικά κίνητρα σε όσους γιατρούς συνάψουν σύμβαση με τον Οργανισμό σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ειδικότητες.

Από την άλλη, όμως, ο ΕΟΠΥΥ θα υποχρεωθεί να μειώσει περαιτέρω το ιατρικό του προσωπικό για το 2013 κατά 10%, μετά από απαίτηση της Τρόικας. Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ διαθέτει 5772 γιατρούς από τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ , 5500 συμβεβλημένους και 540 γενικούς γιατρούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε, επίσης, ότι έως το τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη (έως 31/12/2011), που ανέρχονται σε 1,942 δισ. ευρώ.

 
 
Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Rethink Athens: Μια άλλη πόλη γεννιέται με ολλανδική υπογραφή

Το ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο Okra, με την πρόταση «One Step Beyond», αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό Rethink Athens για την ανασυγκρότηση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου.
 
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, που οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσία του πρωθυπουργού και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Οι κύριες αρχές της βραβευμένης πρότασης είναι οι εξής:

Μια πόλη προσιτή: το Σύνταγμα, η Πλατεία Ομονοίας θα αποτελούν τις δύο πράσινες αστικές πλατείες, με πολλά υδάτινα στοιχεία ενώ η πλατεία Δικαιοσύνης θα "πρασινίσει" θα περιλαμβάνει μια πηγή νερού και θα φιλοξενεί δραστηριότητες σε ένα σκιασμένο προαύλιο. Η οδός Πανεπιστημίου στο μέσον θα διασχίζεται από μια ζώνη πρασίνου.
 


Μια πόλη ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή: Η Πανεπιστημίου θα μεταμορφωθεί σε μια πράσινη ραχοκοκαλιά ενός ευρύτερου πράσινου δικτύου, που θα προσφέρει σκιά και προστασία. Η ευρύτερη στρατηγική περιλαμβάνει: μείωση της αστικής θερμοκρασίας, βελτίωση των συνθηκών περιβαλλοντικής άνεσης, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας καθώς και τη διαχείριση του νερού. Το πράσινο τρίγωνο που θα δημιουργηθεί θα συνδεθεί με τους λόφους γύρω από το κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η μείωση της αστικής θερμοκρασίας να επεκταθεί σε όλο το Μητροπολιτικό Κέντρο.
Μια πόλη που σφύζει από ζωντάνια: Η αναβάθμιση της οδού Πανεπιστήμιου περιλαμβάνει την ιδέα του θεάτρου των 1.000 δωματίων. Στα παρακείμενα κτήρια θα δημιουργηθούν χώροι όπου θα φιλοξενούνται πολιτιστικά δρώμενα.

Με τον διαγωνισμό Rethink Athens, το «Ίδρυμα Ωνάση» έχει ως στόχο να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και γενικά να συμπράξει στη μεγάλη προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική γαλήνη.


Πηγή: NewsroomΔΟΛ

Αγρίνιο: Παρήγγειλαν και έκλεψαν τον ντελιβερά! 
Ενδεικτικό του θράσους ορισμένων ήταν αυτό που συνέβη στον ντελιβερά κεντρικού καταστήματος γρήγορου φαγητού στο Αγρίνιο.
Το κατάστημα δέχτηκε τηλεφώνημα για μια παραγγελία περίπου 20 ευρώ. Το όνομα το οποίο χρησιμοποιήθηκε έβαλε σε κάποιες υποψίες τους υπεύθυνους γιατί μπόρεσαν να το συνδυάσουν με την παραγγελία και κάτι δεν τους πήγαινε καλά.

Όταν λοιπόν έφτασε ο υπάλληλος του καταστήματος με το μηχανάκι στη διεύθυνση που του δόθηκε, μια ομάδα ατόμων του επιτέθηκε από τα σκοτάδια και του πήρε την παραγγελία! Δεν προσπάθησαν να τον ληστέψουν ή κάτι παρόμοιο, αλλά του πήραν τα φαγητά και τον άφησαν φεύγοντας γρήγορα.
 
Πηγή: agrinionews.gr