To National Geographic έγινε 125 ετών και γιορτάζει με νέα ιστοσελίδα
Σήμερα κλείνει ο Ιανουάριος, ένας πολύ σημαντικός μήνας για το πλέον υπεραιωνόβιο National Geographic, αφού συμπλήρωσε 125 χρόνια ιστορίας.
Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το 1888 το έντυπο δεν περιείχε καθόλου φωτογραφίες, παρά μόνο επιστημονικές αναλύσεις. Ωστόσο από τότε η ανθρωπότητα άλλαξε, η τεχνολογία προχώρησε και η φωτογραφία από ασπρόμαυρη έγινε έγχρωμη, ενώ στη ζωή μας μπήκε  και η ψηφιακή τεχνολογία.
Το National Geographic ακολουθώντας τις εξελίξεις, έγινε από ένα έντυπο που περιείχε μόνο κείμενο, ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της φωτογραφίας σε ολόκληρο τον πλανήτη και πολλοί φωτογράφοι ονειρεύονται μία μέρα να συνεργαστούν μαζί του.
Παράλληλα πάνω από 8 εκατομμύρια συνδρομητές απολαμβάνουν τις εντυπωσιακές εικόνες που βρίσκουν στις σελίδες του.
Με αφορμή τα 125α γενέθλιά του, το National Geographic ξεθάβει τις πιο σημαντικές φωτογραφίες και ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες του και τις συγκεντρώνει σε μία ειδική ιστοσελίδα που δημιούργησε για αυτό τον σκοπό.
Την ιστοσελίδα μπορείτε να επισκεφθείτε εδώ http://www.nationalgeographic.co.uk/125/


Πηγή: iefimerida.gr

Ηλεκτροσόκ στις τοπικές κοινωνίες απο την κατάργηση τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ


Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική  κοινότητα του παραρτήματος του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο, μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Αθηνά, σύμφωνα με το οποίο το Τμήμα της Ναυπάκτου κλείνει και απορροφάται από το ΤΕΙ Άρτας. Συγκεκριμένα,το Τμήμα τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο απορροφάται από το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου στη Άρτα. Φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το thebest.gr, έξω από το δημαρχείο της Ναυπάκτου διαμαρτυρόμενοι για την εξέλιξη. Ζητούν από τον Δήμο και την τοπική κοινωνία να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να μην ισχύουν όσα προβλέπει το Σχέδιο.
Αναστάτωση επικρατεί και στο Αίγιο. "Σήμερα βρισκόμαστε σε πένθος", δήλωσε πριν απο λίγο στο Achaia Channel ο Δήμαρχος της πόλης Στάθης Θεοδωρακόπουλος. Τόνισε πως ο Δήμος θα εμποδίσει με οποιοδήποτε μέσο την κατάργηση των δυο τμημάτων του ΤΕΙ Αιγίου επισημαίνοντας τις οικονομικές απώλειες σε περίοδο κρίσης.

Σύλληψη σπείρας Αλβανών που δρούσε στην Ηλεία


Δώδεκα Αλβανοί ηλικίας από 18 ως 28 χρόνων συμμετείχαν στη σπείρα που είχε διαρρήξει 81 σπίτια στην Ηλεία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με λεία μετρητά ύψους 43.000 ευρώ, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 270.000 ευρώ τα οποία μετέφεραν μέσα σε… μαξιλαροθήκες! Η εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε με τη σύλληψη του 25χρονου «εγκέφαλου» στο Ηράκλειο, ενώ οι υπόλοιποι συνελήφθησαν στον Πύργο και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας. Στα σπίτια τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ πολλά είχαν πουληθεί στην πατρίδα των δραστών ή σε ομοεθνείς τους στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου.

Πηγή: exelixeis.gr

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα υπάγεται πλέον το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο Αγρίνιο


Συνολικά 150 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται.
Από 63 οι πόλεις που φιλοξενούν πανεπιστήμια μειώνονται στις 51.Στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα υπάγεται πλέον το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κατά την παρουσίαση του σχεδίου "Αθηνά". Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος μετατρέπεται σε Σχολή διατηρώντας όμως τα Τμήματα της στο Αγρίνιο.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και αύριο αναμένεται  έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Τμήμα ΔΠΦΠ του Αγρινίου, θα υπαχθεί στη σχολή Θετικών επιστημών της Πάτρας και τα άλλα δυο Τμήματα στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αχαϊκής Πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, παίρνει και περιφερειακή ονομασία και η νέα διάρθρωση του θα είναι 
Στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, οι αλλαγές είναι σαρωτικές με πολλές απορροφήσεις καθώς απο εννέα Τμήματα παραμένουν τέσσερα. Το Ίδρυμα μετονομάζεται σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων αφού θα απορροφήσει πολλά Τμήματα απο νησιά του Ιονίου,Αμαλιάδα, Καλαμάτα, Πάτρα κλπ
Αναλυτικά, το τμήμα ιχθυοκομίας αλιείας του ΤΕΙ Ηπείρου (Ηγουμενίτσα) απορροφάται από το τμήμα ιχθυοκαλλιεργειών και αλιευτικής διαχείρισης Μεσολογγίου και μετονομάζεται σε τμήμα τεχνολογίας, Αλιείας- Υδατοκαλλιεργειών της σχολής τεχνολογίας Γεωπονίας στο Μεσολόγγι.
Το τμήμα δημοσίων σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων νήσων στο Αργοστόλι απορροφάται από το τμήμα διοίκησης κοινωνικών- συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου και μετονομάζεται σε τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων οργανισμού και συστημάτων της σχολής διοίκησης και οικονομίας.
Το τμήμα τεχνολογίας περιβάλλοντος  και οικολογίας του ΤΕΙ Ιονίων νήσων (Ζάκυνθος) απορροφάται από το τμήμα τεχνολογίας βιολογικής γεωργίας και τροφίμων Ιονίων νήσων (Αργοστόλι) που μετονομάζεται σε φυτικής παραγωγής της σχολής τεχνολογίας γεωπονίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ Ιονίων νήσων το οποίο εδρεύει στο Μεσολόγγι. 

Το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων νήσων (Ληξούρι) απορροφάται από το τμήμα διοίκησης κοινωνικών –συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Μετονομάζεται σε διοίκηση επιχειρήσεων, οργανισμών και συστημάτων της σχολής διοίκησης και οικονομίας του ΤΕΙ .

Το τμήμα εφαρμογών πληροφορικής στη διοίκηση και στην οικονομία του ΤΕΙ Μεσολογγίου, απορροφάται από το Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Ηπείρου(Άρτα)

Το τμήμα ΜΥΠ του ΤΕΙ Μεσολογγίου απορροφάται από το υδατοκαλλιεργειών και αλιευτικής διαχείρισης Μεσολογγίου και μετονομάζεται σε τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών της σχολής τεχνολογίας-γεωπονίας του ΤΕΙ.
Το τμήμα θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας του ΤΕΙ Μεσολογγίου απορροφάται από το βιολογικών θερμοκηπιακών καλλιεργειών και ανθοκομίας της Καλαμάτας.

Το τμήμα τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου στη Ναύπακτο απορροφάται από το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ ηπείρου στη Άρτα.

Το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας απορροφάται από το διοίκησης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε διοίκηση επιχειρήσεων οργανισμών και συστημάτων της σχολής διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στο Μεσολόγγι.

Το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πάτρας απορροφάται από το διοίκησης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και οργανώσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, μετονομάζεται σε διοίκηση επιχειρήσεων οργανισμών και συστημάτων της σχολής διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων στο Μεσολόγγι.

Στην Αθήνα, θα λειτουργεί ένα «ομοσπονδιακό» Πανεπιστήμιο στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το συγκεκριμένο Ίδρυμα θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.
Ακόμη, δημιουργείται ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας καθώς το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και η ΑΣΠΑΙΤΕ ενώνονται, ενώ καταργούνται 150 τμήματα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Τα συγκεκριμένα τμήματα είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Τέλος, αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.


Ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε πως  στόχοι της κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας τονίζοντας ότι πρόκειται για μια εθνική υπόθεση και πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες.
Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι σε όλες τις περιπτώσεις συγχωνεύσεων, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό μεταφέρεται στα «μητρικά» Ιδρύματα.
Οι φοιτητές τους θα πάρουν το πτυχίο τους από το νέο Ίδρυμα στο οποίο θα ενταχθεί το τμήμα τους, ενώ αν χρειαστεί θα «μετακομίσουν» για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.


Πηγή: agriniopress.gr

Ενδιαφέρεται ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για τα media του ΚΚΕ ;


Τι έγινε στο ραντεβού με την Αλέκα Παπαρήγα 


Πολλές κουβέντες συνεχίζει να προκαλεί στα μιντιακά στέκια το πωλητήριο που έβαλε ο Περισσός στα media του ΚΚΕ. Ως γνωστόν, πριν από μερικές ημέρες, ο Νίκος Χατζηνικολάου ξέκοψε μια και καλή τα σενάρια που τον ήθελαν να αγοράζει τον τηλεοπτικό σταθμό «902» και να τον εντάσσει κάτω από την ομπρέλα του Real Group. Ωστόσο, το παρασκήνιο γύρω από την τύχη του καναλιού του Κομμουνιστικού Κόμματος δεν τελείωσε με την διάψευση του εκδότη της Real News, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά όχι μόνο του «902», αλλά και ολόκληρου του μιντιακού ομίλου του ΚΚΕ επιδεικνύει εσχάτως ο Μάκης Τριαντάφυλλος.
Μάλιστα όπως αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν το πόκερ που παίζεται μέσα και γύρω από το στρατηγείο του Περισσού, ο Mr Zougla είχε προσφάτως τετ α τετ με την Αλέκα Παπαρήγα στην οποία παρουσίασε το πλάνο του τόσο για το κανάλι, όσο και το ραδιόφωνο (902 FM). Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδυάζουν τις συζητήσεις μεταξύ Τριανταφυλλόπουλου-ΚΚΕ, με την καθυστέρηση που παρατηρείται αναφορικά με το λανσάρισμα του zouglatv, που ουσιαστικά θα αποτελούσε την μετεξέλιξη του zougla gr. Με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς των Τριανταφυλλόπουλου-Βρυώνη το κανάλι επρόκειτο να βγει στον αέρα εντός του Ιανουαρίου, ωστόσο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο. Ανεξαρτήτως πάντως της κατάληξης του εν λόγω φλερτ, η οικονομική κατάσταση των μέσων ενημέρωσης του ΚΚΕ έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τους επιτελείς του κόμματος να σκέφτονται ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Ανάλογως δύσκολα είναι τα πράγματα στην Τυποεκδοτική για την οποία πάντως έχει υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως από τους Σκαναβή-Μπενέκο του Ελεύθερου Τύπου.


Πηγή: parapolitika.gr

Κατάργηση Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων - Εντός λίστας τα Πανεπιστήμια Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Ισχυρό πλήγμα στις τοπικές οικονομίες της Περιφέρειας θα επιφέρει η κατάργηση Εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Το σχέδιο «Αθηνά» για την αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας περιλαμβάνει κατάργηση τεσσάρων περιφερειακών πανεπιστήμιων, ίδρυση δύο νέων υπερ-ιδρυμάτων στην Αθήνα και ξεκαθάρισμα περίπου 100 σχολών ιδίως των ΤΕΙ .
Το σχέδιο θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση για 45 ημέρες προκειμένου τα ιδρύματα να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι βασικότερες αλλαγές του σχεδίου «Αθηνά» είναι οι εξής:

  • Καταργούνται τέσσερα περιφερειακά ιδρύματα: πανεπιστήμια Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί αυτών των ιδρυμάτων θα απορροφηθούν σε γειτονικά.
  • Οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων θα γίνουν σε επίπεδο περιφερειών. Από τα ΤΕΙ θα μείνει μόνο ένα σε κάθε περιφέρεια. Τα τμήματα που θα απομείνουν θα ενταχθούν σε σχολές.
  • Ειδικά στα ΤΕΙ, στο στόχαστρο των συγχωνεύσεων μπαίνουν και οι Σχολές Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ), στις οποίες επέρχονται οριζόντιες περικοπές προκειμένου να περιοριστούν σε 7-8 το πολύ.
  • Δεν θα λειτουργήσουν από το επόμενο έτος πάνω από 100 τμήματα, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Στην Αθήνα, η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε ένα υπερ-ίδρυμα που θα μετονομαστεί πιθανότατα σε Αττικό ΤΕΙ.  Επίσης τη συγχώνευση όλων
    των πανεπιστημίων, πλην του Καποδιστριακού  και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε έναν τρίτο πόλο, δηλαδή σε ένα υπερ-πανεπιστήμιο, το οποίο θα στελεχώνεται από το Οικονομικό (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Γεωπονικό, το Χαροκόπειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο.

Ο μυστικός κώδικας των διαρρηκτών: Πως σημαδεύουν τα σπίτια που θα χτυπήσουν


Μία δική τους γλώσσα χρησιμοποιούν πλέον οι ληστές προκειμένου να συνεννοηθούν μεταξύ τους, να σχεδιάσουν χτυπήματα και να επιτεθούν σε σπίτια. Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους τους για κάποιες ημέρες και κρατάνε σημειώσεις. Στη συνέχεια αφού έχουν τσεκάρει τα στοιχεία των θυμάτων τους, τα πιθανά κλοπιμαία, αλλά και τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα σπίτια που έχουν βάλει στο μάτι, σημαδεύουν με ένα δικό τους κώδικα την είσοδο, τα γραμματοκιβώτια ή ακόμα και τα κουδούνια των σπιτιών.
Η μόδα με τα σύμβολα στις εισόδους των σπιτιών ξεκίνησε από την Βρετανία, όπως δημοσίευσε και η daily mail, αλλά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κάποιες περιπτώσεις και στη χώρα μας.
Η μυστική γλώσσα των ληστών δίνει πληροφορίες στους συνεργούς τους για το αν στο σπίτι -στόχος ζει κάποιος πλούσιος, αν έχει ήδη γίνει διάρρηξη ή μπορεί να έχει τίποτα που να αξίζει να κλαπεί, εάν υπάρχει μια ευάλωτη γυναίκα στο σπίτι, ή αν ο ιδιοκτήτης είναι νευρικός.
Υπάρχουν βέβαια και τα σύμβολα όπως ένα απλό «Χ» που σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας καλός στόχος.

Η μυστική γλώσσα και οι κώδικες των ληστών


Πηγή: iefimerida.gr

Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα


Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα
Ειδικότερα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.
Σκοπός της απεργίας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «να αναδείξει τα προβλήματα στοχοποίησης του  ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ από τις πολιτικές του Μνημονίου, καθώς και την αντίσταση των Υγειονομικών για την ανατροπή τους».
Στην απεργία συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τροποποιώντας την ημερομηνία της προειδοποιητικής 24ωρης κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει για την 1η Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί. Έχουν προαναγγείλει επίσης επανέναρξη των κινητοποιήσεων, πιθανότατα στις 11 Φεβρουαρίου, σε περίπτωση που «το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ δεν τιμήσουν τις επανειλημμένες υποσχέσεις του και δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κλινικών και εργαστηριακών ιατρών».

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις κατά «της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας». Τη συμμετοχή της στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία.
Δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ενώ δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ναυτεργάτες για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή.Το Facebook ζητά ταυτότητα από τους χρήστες


Στοιχεία ταυτότητας θα ζητά το επόμενο διάστημα από τους χρήστες το Facebook και το Instagram προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν μπαίνουν ανήλικοι στο site και ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.
Με αυτόν τον τρόπο οι δύο υπηρεσίες προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι χρήστες δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και ότι χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία.
Το Facebook θέλει να διαγράψει τους χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς που υπάρχουν στο site και να μειώσει τον όγκο του spam που διακινείται από το site.
Έτσι έχει πάρει μια σειρά από μέτρα που όμως είναι σε δοκιμαστική φάση όπως η πληρωμή για αποστολή μηνυμάτων αλλά και η υποβολή στοιχείων της ταυτότητας.
Οι χρήστες δεν θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στο Facebook χωρίς πρώτα να υποβάλλουν στοιχεία της ταυτότητας όπως το όνομα και η ηλικία τους.
Το site θα είναι σίγουρο ότι οι χρήστες δεν θα δημιουργούν λογαριασμό για κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό τους.
Οι χρήστες που το Facebook τους έχει ζητήσει να στείλουν ταυτότητα θα πρέπει να στείλουν μία φωτογραφία της ταυτότητάς τους στην οποία θα φαίνεται το όνομα και η ημερομηνία γέννησής καθώς και η φωτογραφία ενώ τα άλλα στοιχεία μπορούν να είναι σβησμένα.
Μια παρόμοια διαδικασία ακολουθεί και το Instagram με πιο χαλαρούς όρους αφού το site επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας από ανώνυμους χρήστες.
Σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να πιστοποιήσει το λογαριασμό του, θα πρέπει να συνδεθεί από έναν υπολογιστή και να υποβάλει την ταυτότητά του.

Πηγή: e-go.gr

Ο κυρίαρχος της γης και των αγαθών της - Man


Δήλωση των οικείων της εγκύου απο το Αίγιο που έχασε τη ζωή της στη φωτιά στη Marfin.


 Ζητούν την τιμωρία των δραστών, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις

Την καταδίκη των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της εγκύου η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά. 

Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εξέδωσε γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορούμενων για τον φονικό εμπρησμό.


  "Ακριβώς χίλιες ημέρες μετά τον εμπρησμό της Marfin, που επέφερε το χαμό της Αγγελικής και του κυοφορούμενου παιδιού μας, της Παρασκευής και του Νώντα, η οικογένειά μας παρακολουθεί υπομονετικά τις εξελίξεις στο θέμα της απόδοσης ευθυνών και απονομής δικαιοσύνης για τα γεγονότα της 5ης Μαΐου. Προσδοκούμε τη λυτρωτική για εμάς και τη μνήμη των ανθρώπων μας καταδίκη, τόσο των εμπρηστών, φυσικών αυτουργών, όσο και των υπευθύνων της εργοδότριας τράπεζας Μarfin, που με τις εγκληματικές παραλείψεις τους εξανάγκασαν τους εργαζόμενους να υποστούν αυτό το μαρτυρικό θάνατο", αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα, δυο πρόσωπα καλούνται την Παρασκευή ενώπιον της δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕΠάτρα:Με έμφραγμα στο νοσοκομείο εστιάτορας που του έκοψαν το ρεύμα

Ένα ακόμη περιστατικό, το τρίτο μέσα σε λίγα 24ωρα, ανθρώπου από την Πάτρα που κατέρρευσε υπό το βάρος των χρεών προς τη ΔΕΗ έρχεται στην επικαιρότητα για να αναδείξει με τον τραγικότερο τρόπο την οικονομική πενία που πλήττει πάρα πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή.
Ο εστιάτορας, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί του περασμένου Σαββάτου υπέστη καρδιακό επεισόδιο όταν έφτασε στοκατάστημα που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου προκειμένου να κάνει προετοιμασίες για βραδινό  τραπέζι γάμου  . Όταν αντελήφθη ότι του είχαν κόψει το ρεύμα έχασε τις αισθήσεις του μπροστά στα μάτια της συζύγου του.
Το ασθενοφόρο που ειδοποιήθηκε έφθασε αμέσως και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: thebest.gr

Απειλούνται με κατασχέσεις όσοι έχουν χρέη μέχρι 3.000 ευρώ


Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους. Συγκεκριμένα, εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.
Πολλές από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πάρα πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Εξόφληση ή κατάσχεση

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν ρύθμιση, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.
Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Τι κατασχέσεις προβλέπονται

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν κατασχέσεις:
μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοίκια, επιδοτήσεις
ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες
κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ΙΧ, δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που ανήκουν στους οφειλέτες.

Τέταρτη πιο «δυστυχισμένη» χώρα του κόσμου η Ελλάδα


Ακόμα μία αρνητική κατάκτηση ήρθε για τη χώρα μας, αφού σύμφωνα με τον παγκόσμιο δείκτη Misery Index, ο οποίος προκύπτει ως συνάρτηση των ποσοστών ανεργίας και πληθωρισμού, η Ελλάδα έχει την 4η θέση ανάμεσα στις 10 πιο δυστυχισμένες χώρες.
Πρωταθλήτρια έχει αναδειχθεί η Ισπανία και στη συνέχεια την ακολουθούν η Νότια Αφρική, η Κροατία και η Ελλάδα.
Τον υπόλοιπο πίνακα που δημοσιεύει το Bloomberg τον συμπληρώνουν η Βενεζουέλα, η Αργεντινή, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Αίγυπτος και η Ιρλανδία.


Πηγή: iefimerida.gr

Αθήνα: Δύο πρόσωπα «δείχνουν» οι Αρχές ως υπόπτους για τον θάνατο των υπαλλήλων της Marfin

Μεταξύ των θυμάτων η Αιγιώτισσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου

Δύο πρόσωπα καλούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν τον εμπρησμό της Marfin, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας. Ο εμπρησμός είχε γίνει στις 5 Μαΐου του 2010, στη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης κατά του πρώτου Μνημονίου, για το οποίο υπήρχε συζήτηση σε εξέλιξη εκείνη την ημέρα στη Βουλή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, επί 32 μήνες οι Αρχές συγκέντρωναν και αξιοποιούσαν μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, ανέλυαν στοιχεία και χαρακτηριστικά υπόπτων από φωτογραφίες και οπτικό υλικό που είχε ληφθεί την ώρα του εγκλήματος και συνέδεαν μία προς μία τις πληροφορίες για να φτάσουν στον εντοπισμό των προσώπων που φέρονται ως υπεύθυνα για τον τραγικό θάνατο της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσάκαλη.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, με βάση το προανακριτικό υλικό ασκήθηκε αρχικά κακουργηματική ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου από την Εισαγγελία, που στη συνέχεια προσωποποιήθηκε από τον ανακριτή,  ο οποίος καλεί την Παρασκευή σε απολογία δύο άτομα.
Η εφημερίδα δημοσιεύει τις καταθέσεις βασικών αυτοπτών μαρτύρων στην υπόθεση, από τις οποίες προκύπτει η γενική περιγραφή των υπόπτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει συγκεκριμένα πρόσωπα με απόλυτη σιγουριά ή κατά προσέγγιση.


Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Λονδίνο: Το Piccadilly Circus υποδέχεται το UP Greek Tourism

Σε ένα ταξίδι της ανα τον κόσμο,
από τις 31 Ιανουαρίου και για δύο εβδομάδες,
η γιγαντοαφίσα του UP Greek Tourism θα βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου


Μετά τη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η τρίτη καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης (crowdfunding) του Up Greek Tourism, κάνοντας πραγματικότητα αυτή τη φορά την ανάρτηση της ηλεκτρονικής γιγαντοαφίσας (video), στο πολυσύχναστο κέντρο του Λονδίνου, στο Piccadilly Circus.
Tο ποσό στόχος για την ενοικίαση του διαφημιστικού χώρου στην πλατεία για δύο εβδομάδες ήταν £12,000, ενώ η συγκέντρωση των χρημάτων έγινε και πάλι με συνεισφορές πολιτών ανά τον κόσμο, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα  www.loudsause.com.
Το δημιουργικό της καμπάνιας και αυτή τη φορά ανατέθηκε στον πολυβραβευμένο graphic designer Χάρη Τσέβη και κινείται στο ίδιο πλαίσιο σκέψης με την πρώτη: προβολή όμορφων εικόνων που θυμίζουν Ελλάδα και κάλεσμα των τουριστών να επιλέξουν τη χώρα μας για διακοπές. 
Η Κατερίνα Σπετσίου, Project manager της καμπάνιας του Λονδίνου, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε κατενθουσιασμένοι που μπορέσαμε με επιτυχία να φέρουμε εις πέρας μία ακόμα καμπάνια του Up Greek Tourism. Κατανοούμε ότι αυτό έγινε σε μία περίοδο με οικονομικές δυσκολίες για τους περισσότερους από εμάς, κάτι που μας κάνει να εκτιμούμε ακόμη περισσότερο μία μία χωριστά τη συνεισφορά του καθενός, ανεξαρτήτως ποσού. Αυτή η έμπρακτη ανταπόκριση του κόσμου σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, μας συγκινεί βαθύτατα, γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μια απόδειξη αγάπης για την Ελλάδα και πίστης στον Τουρισμό της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους”. 
Η γιγαντοαφίσα, θα ανέβει στο Piccadilly Circus την Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου όπου και θα παραμείνει για δύο εβδομάδες.
Μέλη της ομάδας του UP Greek Tourism θα μεταβούν στο Λονδίνο για την ημέρα αυτή, ενώ ανοιχτή πρόσκληση απευθύνεται στους δημοσιογράφους και τα ειδησεογραφικά δίκτυα ανά τον κόσμο, να επισκεφθούν την πλατεία, να πάρουν πλάνα και φωτογραφίες από την γιγαντοαφίσα του UP Greek Tourism και να παροτρύνουν τον κόσμο να επιλέξει την Ελλάδα ως τον επόμενό του τουριστικό προορισμό.
 
 
Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο
 

Απεργία σε τρένα, λεωφορεία του ΟΣΕ και Προαστιακό την Πέμπτη

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ
Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τα τρένα και τα λεωφορεία του ΟΣΕ, λόγω της
 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Δρομολόγια, πάντως, ακυρώνονται και την Τετάρτη. Ακινητοποιημένος θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και ο Προαστιακός. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι Αεροδρόμιο.
 Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια του ΟΣΕ που ματαιώνονται είναι:

Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου
 •Δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα)
•Το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).
•Δρομολόγιο 2536 Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών.
•Δρομολόγια 743 και IC 85 (Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα-Θεσσαλονίκη)
•Δρομολόγια 3593–3592 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα– Θεσσαλονίκης)
•Δρομολόγια 2576 και 2577 (Λάρισα-Βόλος-Λάρισα)

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των τουριστικών τρένων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κινηθούν χωρίς τα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ματαιώνονται:
 •Το δρομολόγιο 1681 (Αλεξανδρούπολη–Δίκαια)
•Το δρομολόγιο IC 82 (Φλώρινα–Θεσσαλονίκη)

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

iPad με Retina οθόνη στα 128GB στις 5 Φεβρουαρίου

  Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο iPad τέταρτης γενιάς με Retina οθόνη στα 128GB. Το μοντέλο δεν περιέχει κάποια νέα χαρακτηριστικά σε σχέση με τα υπόλοιπα πέρα από τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο.
«Με πάνω από 120 εκατομμύρια πωλήσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι πελάτες λατρεύουν το iPad και καθημερινά βρίσκουν νέους λόγους για να εργαστούν, να μάθουν και και παίξουν στο iPad τους απ’ ότι στο παλιό τους PC», δήλωσε ο Phil Schiller. «Με διπλάσια χωρητικότητα και μια μοναδική επιλογή ανάμεσα σε 300.000 native iPad εφαρμογές οι επιχειρήσεις, οι εκπαιδευτικοί και οι καλλιτέχνες έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να χρησιμοποιήσουν το iPad για την επιχείρηση και τις προσωπικές τους ανάγκες», αναφέρει η Apple σε σχετικό δελτίο τύπου. Στο Newsstand προσφέρονται περισσότερες από 5.000 εφημερίδες και περιοδικά και πάνω από 1.5 εκατομμύρια βιβλία στο iBookstore.
Η Wi-Fi έκδοση θα σας κοστίσει $799 και η Wi-Fi+LTE $929 με τις πωλήσεις να ξεκινούν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Επειδή και δια ταύτα στο τεφτέρι τώρα γράφτα


Της Δώρας Κριμπά
 
 Δεν ξέρω αλλά έχω την αίσθηση ότι το πήραμε όλοι απόφαση πως θα χρωστάμε για πάντα.
Χαράτσια ΔΕΗ, φόρο εισοδήματος, ΦΑΠ, δόσεις σε τράπεζες και δεν θυμάμαι τι άλλο. Ο εγκέφαλος μου επαναστάτησε και αποβάλλει χρέη.
Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για όσους οφείλουν μαζί και την πρώτη και τη δεύτερη δόση για το ΦΑΠ του 2010. Η είδηση λέει πως  οι φορολογούμενοι μαθαίνουν τη νέα τους οφειλή στο ταμείο της εφορίας και αναγκάζονται να την πληρώσουν ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες.
Μην ξεχάσω ότι στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία και για την 3η δόση του ΦΑΠ του 2010.
Είστε ιδιοκτήτης ακινήτων; Κρίμα. Θα βρείτε στα γραμματοκιβώτια σας απο τον ερχόμενο Μάρτιο - Απρίλιο μέχρι το καλοκαιράκι τα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ του 2011 και του 2012.
Ο ΦΑΠ του 2011 αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα άνω των 200.000 ευρώ.
Πώς είπατε; Δεν έχετε εισπράξει ενοίκια για μήνες; Θα σας μαλώσω…
Το 54% των ιδιοκτητών δεν έχει κανένα εισόδημα από τα ακίνητα; Αλλού αυτά, εδώ δεν περνάνε.
Τώρα, σοβαρά κε Στουρνάρα μου το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι θα εισπράξει μέσω του ΦΑΠ περί τα 600 εκατ ευρώ;  Δεν ακούσατε τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ να λέει πως ούτε εκείνος έχει να πληρώσει τους φόρους;
Όσο για εμάς όταν βρέξει 500ευρα δεν θα κρατάμε ομπρέλα.
Εμείς να σας τα δώσουμε στο χέρι, εσείς πάτε να στηθείτε στην ουρά.  Πάτε;
Προσωπικά δεν θα μπορέσω να σας πληρώσω κε Γιάννη μου. Έχετε δει τον απορροφητήρα μου;  Κάνουν πάρτι οι λογαριασμοί τριών μηνών και βάλε.
Τους κοιτάζω και σκέφτομαι : “Τι ωραία εικόνα. Πανόραμα”.
Δεν ταράζομαι πια. Την είδα αλλιώς που λέει και η νεολαία μας. Για να μην έρθουν και με μαζέψουν οι κύριοι με τα άσπρα. Εμένα και κάμποσους χιλιάδες ακόμη Έλληνες -άνεργους και μη-  που για εσάς είναι μόνο αριθμοί. Πόσους να χωρέσουν πια τα ψυχιατρεία;
Ξέρετε τι κάνω; Τραγουδάω «το πουλάκι τσίου…….».
Αφήστε κε Υπουργέ μου. Μην σας κουράσω. Θα πάω μόνη μου στη ΔΟΥ που ανήκω για να της πω ….. επειδή και δια ταύτα στο τεφτέρι τώρα γράφτα.

 

Ταξίδι στο χρόνο - Πάτρα 1933

 

Ένα σπάνιο video με υλικό που μαγνητοσκόπησε ο Χρήστος Σακελλάρης κατά την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη το1933. Αναρτήθηκε στο facebook απο κάτοικο της Ναυπάκτου προερχόμενο απο το αρχείο του.
Στις εικόνες που έχουν ληφθεί εν πλώ διακρίνονται το κάστρο του Αντιρρίου και η Παλιοβούνα.

Πάτρα: Καρναβαλικά Πληρώματα 2013

 
Ανακοινώθηκαν  τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στις φετινές καρναβαλικές παρελάσεις στην Πάτρα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ - ΘΕΜΑ
1. ΓΕΡΜΑΝΟΙ
2. SEXY ΧΙΟΝΑΤΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑΝΟΙ
4. ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ
5. ΝΕΡΑΪΔΟΚΟΣΜΟΣ
7. SEXYMASMENOI
8. GARMY STYLE
9. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΠΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ
10. TI-CHU
11. ΚΡΑΤ-ΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ
12. GANGMAN STYLE
13. BLACK EYED PEACE
14. SEXY MAMACITAS
15. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
16. HIPPIKOS OMILOS
17. ΑΛΑΛΟΥΜ
18. ΖΟΥΓΚΛΑ...ΓΙΝΑΜΕ...
20. FRIENDS AND THE CITY (ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ)
21. ΜΑΓΙΑ... ΜΑΓΙΑ
24. ΠΤΗΣΗ ΑΡ. ΄΄3΄΄
25. ΤΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΑΚΙΑ
27. ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
28. ANONYMOUS
29. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
30. ΛΙΩΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ
31. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
32. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
33. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
34. ΠΑΛΑΙΕΣ ΚΑΡΑΒΑΝΕΣ
35. ΥΠΟ...ΚΡΟΙ ΣΟΙ...ΕΣ
36. ΜΕΔΟΥΣΕΣ
37. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ
38. ΑΛΛΟΥ ΠΕΤΑΩ...ΑΛΛΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ!!!
39. ARTE POVESA
40. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
41. ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΑΙ
42. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΥΡΑ
43. HOLY- DOLLY CAVALLO CAVALLIERE
45. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
46. CARNIVAL ROLLING STONES
49. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
51. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
53. ΕΟΠΥΥ
54. ΛΕΡΝΑΙΑ ΜΟΥΜΙΑ
56. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ
57. ΚΑΘΡΕΦΤΗ - ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ
58. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ
59. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
60. ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ
61. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
62. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
63. FANTAΣΙΑ
64. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
65. ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΕΗ
67. SYLVESTER ΣΤ΄ΑΛΩΝΙ
70. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
72. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
73. ΤΟ ΤΡΙΟ....ΜΟΥΤΖΕΣ
76. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ
77. RABBIT STYLE
78. 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
80. P. R PUBLICO ROBA
81. ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
82. TRICOLORE ΚΑΙ ΈΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ
83. V FOR VENDETTA
84. HOBBIT
85. ΣΚΙΑΧΤΡΗΚΑΜΕ!
86. MEDUSA
88. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
90. ΜΑΝΤΑΛΑΚΕΣ
91. ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ
92. ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ
93. ΣΤΟ ΧΑΡΑGI ΜΑΣ
94. ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ
95. ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ & ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΆ
97. ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑΡΑ ΜΑΣ
98. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
99. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
100. ΜΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΙΔΙΑ
101. ΤΡΕΙΣ & Ο ΚΟΥΚΟΣ & Ο ΔΗΜΟΣ
102. ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
103. ΟΙ ΜΠΑΛΑ-ΡΙΝΕΣ ΙΚΑΡΟ-ΔΩΚΟΥΝ
104. SKY- FULL
105. MASKASTRATTA
106. ΕΠΙΚΕΡΙ
107. LADY GAGAM STYLE
108. DISCOVER
109. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
110. ΚΡΕΒΑΤΟΘΗΚΑΜΕ
111. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
112. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
113. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ
114. PARTY ANIMAL
116. FRAKO ΔΙΧΩΣ ΦΡΑΓΚΟ
118. ΣΕΞΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
119. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
120. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
121. SOGNO VIAGGIO
122. NONDERLAND- THE FAIRYTALE KEEPERS
123. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΝΤΡΙΓΚΑ
124. BABY STYLE
125. ΜΟΥΡΛΕΝ ΡΟΥΖ
126. LOST IN FAIRYTALES
127. ΗΜΕΡΑ ΤΡΕΛΗ...Η ΝΥΧΤΑ ΦΕΥΓΑΤΗ!!
128. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
129. ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
130. DON MAGGIATO PICHOLATTE ESPRESSALDA
131. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
132. ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ & ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ
133. ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΕΣ
134. ΑΣΕ ΜΑΣ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ...
135. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
136. ΘΕΛΕΙ Η ΦΙΟΝΑ ΝΑ ΓΔΥΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΡΕΚ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ
137. HERO- ΠΑΙΔΕΣ STYLE
139. ΤΣΙΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ
141. ΤΟ ΧΑΡΕΜΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑ
142. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
143. ΤΟΚΟΓΛΥΨΤΕ ΜΑΣ ΤΟ....ΧΡΕΟΣ
144. ARTE POVESA
146. Η ΑΛΙΚΗ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΡΩΕΙ ΠΑΣΤΕΛΙ
147. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
148. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
149. SEX ΠΥΡ
151. BOUTIQUE OF ANGELS
152. ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
153. ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙ
154. MARLYIN MPNROE & ELVIS PRESLEY
156. ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΜΠΛΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΑΚΙΑ
157. THE DICTATOR -ΣΕΪΧΗΔΕΣ ΣΕ ΠΤΗΣΗ
158. ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΟ
159. A CAPELLA
160. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΣ ΤΣΙΡΚΟ
162. ΛΙΩΜΕΝΟ ΠΑΓΩΤΟ
163. ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ
165. ΑΓΥΙΑΔΕΣ ΚΑΙ...
166. ΚΑΙ Ο ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕ
167. ΚΟΜΗΣ ΜΟΝΤΕΚΡΙΣΗ
169. ΟΙ ΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
170. FRANCE 1989
171. ΑΡΛΕΚΙΝΟΙ
172. ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ
173. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
174. ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑΡΑ ΜΑΣ
175. DANCING ON ICE
176. Η ΠΙΠΑ ΚΑΙ Ο ΔΟΝ ΧΟΣΕ
178. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
179. SCOTCH BRITE
180. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ
181. ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΛΩΝ
182. MINIONS - MINARINIONS
183. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
184. SWING AND ROCK N' ROLL
185. ΟΠΟΙΟΣ ΜΥΡΙΖΕΙ...ΚΕΡΔΙΖΕΙ
186. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
187. ΣΤΑΣΗ ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ
188. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
189. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
190. CUPCAKES
191. ΧΑΛΑΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ
192. ΜΑΞΙΛΑΡΟΠΟΛΕΜΟΣ
195. ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΑΑ..... ΒΥΘΙΣΤΗΚΕ
222. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
239. ΑΥΤΟΙ ΔΙΑ- ΠΛΕΞΑΝΕ ΕΜΕΙΣ Μ- ΠΛΕΞΑΜΕ

Η λίστα θα ενημερωθεί με τα πληρώματα των οποίων αναμένεται το θέμα ενώ θα ξεχωρίσουν τα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ.

Αθήνα: Αναστολή κινητοποιήσεων σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

 
 Συνεχίζουν οι οδηγοί των λεωφορείων
 
Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και στον ΟΣΕ στη γενική συνέλευση των σωματείων τους, καθώς και οι τεχνικοί των λεωφορείων.     Ωστόσο οι οδηγοί λεωφορείων διαφοροποιήθηκαν, σε πείσμα των συναδέλφων τους που ήδη έχουν βγάλει στους δρόμους τα τρόλεϊ και λειτουργούν τα τρένα και τον προαστιακό, καθώς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρατείνοντας την ταλαιπωρία των πολιτών.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, εμμένει στη στάση που τήρησε  με τους απεργούς του Μετρό και τους οδηγούς των λεωφορείων, ξεκαθαρίζοντας ότι πάνω από όλα και όλους είναι ο νόμος και η εξυπηρέτρηση των πολιτών.
Ωστόσο, οι απεργοί στα ΜΜΜ δεν έχουν κλείσει οριστικά την πόρτα στο διάλογο με το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης και προαλείφονται για μια πιο «ψύχραιμη» λύση του ζητήματος.

 
                                                                                                      Πηγή: newpost.gr

Αχαΐα: Ναρκωτικά και όπλα στα Σαγέικα

 
Προσαγωγές και συλλήψεις
 
 
Ποσότητες ηρωίνης και όπλα, εντόπισαν αστυνομικοί κατά τη διάρκεια  σημερινής επιχείρησης στον καταυλισμό των ρομά στα Σαγέικα.
Έγιναν 45 προσαγωγές ρομά και 6 συλλήψεις.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σε σπίτια εντός του καταυλισμού περίπου 200 γραμμάρια ηρωϊνης, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον συγκεκριμένο χώρο να αποτελεί κέντρο διακίνησης ναρκωτικών με πελάτες τοξικομανείς από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  η ευρεία  επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : 62 άτομα
Προσήχθησαν : 45 άτομα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών
Συνελήφθησαν : 6 άτομα (πέντε άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας από 73 έως 16 ετών για τα κατά περίσταση αδικήματα της κατοχής – διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης οπλοκατοχής.
Κατασχέθηκαν :
Διακόσια (200) γραμμάρια ηρωίνης περίπου
Δέκα (10) γραμμάρια κάνναβης
Εβδομήντα πέντε (75) ναρκωτικά φαρμακευτικά δισκία
Δύο (2) κινητά τηλέφωνα
Το χρηματικό ποσό των 1.435 ευρώ
Τέσσερα κυνηγετικά όπλα
Διενεργήθηκαν: 10 κατ’ οίκον έρευνες και 13 έρευνες σε οχήματα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.                                                                                            Πηγή: thebest.gr

Πόρισμα - σοκ για τις καταπατήσεις στην καμένη Ηλεία


 
Βόμβα το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τους αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων και τον χαρακτηρισμό τους ως γεωργικών στις εκτάσεις που είχαν καεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που είχαν αφήσει πίσω τους 47 νεκρούς.
Σύμφωνα με το πόρισμα  που αποκαλύπτει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και το οποίο διαβιβάσθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ο πρώην δασάρχης (έως το 2011) και ένας δασολόγος του δασαρχείου του Πύργου φέρονται να εισηγήθηκαν και ενέκριναν το 2011 με επτά πράξεις τους τον αποχαρακτηρισμό ως γεωργικής, δημόσιας και αναδασωτέας λόγω των πυρκαγιών δασικής έκτασης 47,5 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Δούκα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι Επιθεωρητές προτείνουν την πειθαρχική δίωξη του πρώην δασάρχη και του δασολόγου αλλά και την ανάκληση των επτά πράξεων αποχαρακτηρισμού για τα 47,5 στρέμματα από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.


                                      Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
 

Αθήνα: «Χειρόφρενο» και αύριο στα λεωφορεία

 
Συνεχίζουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι των λεωφορείων, ενώ συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.  

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία σε τρόλεϊ, και λεωφορεία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη. Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα».
Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση της ΟΣΥ είναι έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο».
Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω, επισημαίνοντας πως η τακτική των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι επιζήμια για τους πολίτες και τους εργαζόμενους».
Σημειώνεται πως για την ώρα δεν έχει αλλάξει η απόφαση των εργαζομένων για απεργία έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου δεν κυκλοφορούν τρόλει και λεωφορεία στην πρωτεύουσα.
Επίσης δεν κυκλοφορούν τρένα του ΟΣΕ και προαστιακός σιδηρόδρομος λόγω της απεργίας που έχει εξαγγείλει έως και τη Δευτέρα η ΠΟΣ. Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.
 
Πηγή: newpost.gr
 
 

 
 
 
 
 
   
 

Πάτρα: Αναπαράσταση της δολοφονίας της Ρεγγίνας Παπανδρέου ζητά η ανακρίτρια!
Την αναπαράσταση του φόνου της Ρεγγίνας Παπανδρέου, μέσα στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου τον περασμένο Ιούνιο , έχει ζητήσει η ανακρίτρια σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας
"Πελοπόννησος".
Η δικαστική λειτουργός αναμένεται το επόμενο διάστημα να μεταβεί στο σπίτι  της άτυχης δασκάλας  με τους κατηγορουμένους για την ανθρωποκτονία , παρουσία αστυνομικών αλλά και των συνηγόρων, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι κινήσεις του ζευγαριού που κατηγορείται για την δολοφονία της 82χρονης.
Με τον τρόπο αυτό θα διασαφηνιστούν κάποιες κρίσιμες για την ανάκριση λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η στάση του θύματος όταν δεχόταν τα κτυπήματα καθώς και ο ρόλος του καθενός εκ των δραστών.
Οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας όπου μεταφέρθηκε το μαχαίρι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την ανθρωποκτονία δεν είναι ξεκάθαρες καθώς δεν έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα ούτε ίχνη από DNA.
Επίσης, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα ίχνη των δραστών στον τόπο του εγκλήματος.
Ως δράστες έχουν συλληφθεί ένα ζευγάρι τοξικομανών  ηλικίας 30 και 29 ετών . Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εκείνη την ημέρα είχαν πάει στο σπίτι του θύματος και ρωτούσαν για να ενοικιάσουν το ισόγειο  της διώροφης κατοικίας.
Η 30χρονη απασχολούσε την δασκάλα με  ερωτήσεις και ο σύντροφός της είχε την ευκαιρία να ψάξει στους χώρους για κοσμήματα. Οταν όμως η γυναίκα κατάλαβε τι συνέβαινε, ο 29χρονος άρχισε να την χτυπά με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός της.

      Πηγή:Πελοπόννησος της Κυριακής-ρεπορταζ Γιώργος Ηλιόπουλος


 

Ένας στους δυο πολίτες αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους ακινήτων


ΤΟ 54% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσει είτε να πουλήσει ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστεί για να αποφύγει τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίο.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν απο έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).


 Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους όπως ο ΦΑΠ, το «χαράτσι», ο φόρος εισοδήματος, φθάνει στο 54%, ενώ άλλο ένα 32% δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι. Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Οι δυσκολίες ήταν ήδη εμφανείς από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην ερώτηση ποιους φόρους πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων («χαράτσι»), το 8,1% απαντούν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και το 5,1% το ΕΤΑΚ του 2009.
Το 5-7%, ανά κατηγορία, έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά για το «χαράτσι», το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.

Είναι ενδεικτικό ότι το 54% των ιδιοκτητών δεν έχει εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.
 
 
 
'Αλλα σημαντικά ευρήματα από την έρευνα είναι τα εξής:

- Η κρίση στη μισθωτική αγορά έχει χτυπήσει κυρίως τα επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και τις κατοικίες. Από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων το 24,7 % έχουν κενά / ελεύθερα ακίνητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα σπίτια κυμαίνεται στο 12 %.

- Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων. Το 24,3% δηλώνουν ότι την τελευταία διετία τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν πολύ, το 60,4% αρκετά, και το 14,1% λίγο. Δηλαδή το 99,1% των ιδιοκτητών υπέστησαν μείωση εισοδημάτων.

- Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80 %) των ιδιοκτητών έχουν κάνει μειώσεις ενοικίων, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 25%, ενώ πάνω από 50% διαμορφώνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εισπράττουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.

- Συντριπτικό (82,7%) είναι επίσης το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι δραστηριότητα που αποφέρει ζημιές και όχι κέρδη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι συμφέρει καλύτερα να νοικιάζει κανείς κατοικία, παρά να διαθέτει ιδιόκτητη.

- Το 30% των ιδιοκτητών θεωρούν ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους είναι μεγαλύτερη από την εμπορική, ενώ το 22% θεωρούν ότι οι αντικειμενικές έχουν εξισωθεί με τις εμπορικές. Ήδη, το 11% έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και το 6 % σε τιμή ίση με την αντικειμενική.

- Ένας στους τέσσερις δανειολήπτες δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του δανείου, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειό τους στο μέλλον διαμορφώνεται στο 48%.

- Το 81,8% του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, σπιτιού ή επαγγελματικής χρήσης.

- Το 13% των ιδιοκτητών έχουν κάποιας μορφής αυθαιρεσία. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς (46,5%) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Όσοι δεν το έχουν κάνει, ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερα πρόστιμα, μονιμότερη λύση νομιμοποίησης και χαμηλότερες αμοιβές μηχανικών για να προχωρήσουν.

- Το 63% δεν έχουν ασφαλίσει καθόλου την περιουσία τους, επικαλούμενοι κυρίως το κόστος.

-Υψηλή είναι τέλος η αναγνωρισιμότητα της ΠΟΜΙΔΑ (το 61,3% δηλώνουν ότι τη γνωρίζουν) και το 51 % έχουν θετική ή πολύ θετική γνώμη γι' αυτήν.

 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1414 ατόμων από όλη τη χώρα.

                                                                                    Πηγή : ethnos.gr

Παρατείνεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού

ΟΣΕ, προαστιακός, λεωφορεία και τρόλεϊ θα παραμείνουν σε ακινησία καθώς οι εργαζόμενοι έλαβαν απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους .
Λεωφορεία και τρόλεϊ δεν θα κινηθούν έως την Τρίτη 29 Ιανουαρίου. Ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέχρι τη Δευτέρα 28 του μηνός.
Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά.
Απο την πλευρά της η κυβέρνηση εκτιμά πως η κατάσταση σύντομα θα ομαλοποιηθεί.
Το "έμφραγμα" που έχει προκληθεί στην Πρωτεύουσα απο την απεργία στα ΜΜΜ εμποδίζει τους κατοίκους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να μετακινηθούν προς την Αθήνα προκειμένου να φέρουν εις πέρας επαγγελματικές και φοιτητικές υποχρεώσεις.
Το πρόβλημα επιδεινώνεται εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που αυξάνουν την επικινδυνότητα της πολυσυζητημένης Πατρών Κορίνθου.