Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Επιδείνωση του καιρού αναμένεται απο σήμερα το βράδυ κι από τις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά οι θυελλώδεις άνεμοι, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

 Σήμερα Τρίτη (10-12-2013):

Οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά θα ενισχυθούν βαθμιαία στα 8 με 9 και τη νύχτα στα 10 μποφόρ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας (υψόμετρο στα βόρεια από 400 μέτρα και στα υπόλοιπα πάνω από τα 600 μέτρα).


Αύριο Τετάρτη (11-12-2013):

Οι βορειοανατολικοί άνεμοι (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) θα πνέουν με ένταση 8 με 10 μποφόρ.

 Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε πιο πεδινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 200-300 μέτρα) καθώς και στα ορεινά-ημιορεινά των νησιών. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν διάρκεια και πιθανώς να είναι ισχυρές.


Κατακόρυφη πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (6 με 8 βαθμούς)


Την Πέμπτη (12-12-2013) και την Παρασκευή (13-12-2013) παρά την εξασθένηση των ανέμων, θα παραμείνει τσουχτερό το κρύο και θα σημειώνεται παγετός που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα στην Κρήτη θα συνεχιστούν.
Σχόλια