New York Times: Ο 73χρονος απο την Αρκαδία που δεν πουλά το εστιατόριο του για 10 εκ. $



Οι New York Times παρουσιάζουν την ενδιαφέρουσα αλλά και πρωτότυπη για την Αμερικάνικη νοοτροπία όπως φαίνεται, ιστορία του 73χρονού Λούι Γκριτζίπη από την Κανδύλα Αρκαδίας.

Έφυγε από το χωριό του πριν από πολλά χρόνια, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα δηλαδή ένα εστιατόριο στην 42nd Street και αρνείται πεισματικά να το πουλήσει αν και του προσφέρουν 10 εκ. $.

 Ο κος Γκριτζίπης έχει μια κόρη 17 χρονών της Αθηνά και έναν γιο τον Ανδρέα 11 χρονών σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ρακελ μια Αργεντινέζα 52 χρονών η οποία εργάζεται σαν σερβιτόρα στο οικογενειακό εστιατόριο.

 Αυτό είναι το ‘’βασίλειο’’ του λέει η δεύτερη σύζυγος και δείχνει κατανόηση για το πείσμα του Αρκά. Ο ευαίσθητος Έλληνας δεν θέλει να πουλήσει το τετραώροφο με τα 3 μικρά διαμερίσματα και το εστιατόριο του στο ισόγειο γιατί το αγαπάει και δεν θέλει τόσο εύκολα να το αποχωριστεί.

Μάλιστα σε μια από τις πολλές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αγοραστών ο κος Γκριτζίπης πανικοβλήθηκε ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και τελικά εξαφανίστηκε αφήνοντας εμβρόντητους τους δικηγόρους που περίμεναν επί 45’.


Σχόλια