Μαγειρέματα: Πίτσα με σφολιάτα



Υλικά


Σφολιάτα: 2 φύλλα (750 γρ.)
Ελαιόλαδο: λίγο για το άλειμμα του ταψιού
Ψιλοκομμένες ντομάτες: 3 μέτριες (ή 1 κονκασέ)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Κομμένη φέτες πράσινη πιπεριά: 1 μικρή
Κομμένα λεπτές φέτες μανιτάρια: 100 γρ.
Χοντροκομμένο ζαμπόν: 100 γρ.
Χοντροκομμένο μπέικον: 100 γρ.
Τριμμένη μοτσαρέλα: 200 γρ (αλμυρή για πίτσες)
Χωρίς κουκούτσι ελιές: 8 ελιές


Εκτέλεση

Ξεπαγώνετε την σφολιάτα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνετε ένα ταψί στο μέγεθος περίπου της σφολιάτας. Βάζετε την ψιλοκομμένη ντομάτα ή το κονκασέ σε κατσαρολάκι μαζί με αλατοπίπερο, τη ρίγανη, θυμάρι και βασιλικό και τη βάζετε στη φωτιά. Τις βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να σφίξει πολύ η ντομάτα.

Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτα μέσα στο ταψί. Από πάνω απλώνετε την ντομάτα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και διπλώνετε τις άκρες να κλείσει η πίτα. Λαδώνετε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας και με μαχαίρι τρυπάτε μόνο το πάνω φύλλο σε πολλά σημεία. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά. Την βγάζετε, την αφήνετε να κρυώσει για λίγο και την κόβετε σε κομμάτια. Την σερβίρετε πολύ ζεστή.

Πηγή: radicio.com



Σχόλια