Αγανακτισμένοι Ισπανοί γράφουν πάνω στα χαρτονομίσματα

«Κύριε Botin (πρόεδρος της τράπεζας Santander), έχω πλήρη συνείδηση του ότι κάποια μέρα αυτό το χαρτονόμισμα θα φτάσει στα χέρια σας. Επιτρέψτε μου να σας πω να πάτε στο διάολο»

Η οικονομική κρίση στην Ισπανία έχει αγγίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της χώρας και οι Ισπανοί πολίτες, οργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί, βρήκαν έναν νέο και ευφάνταστο τρόπο να διαμαρτυρηθούν.
Θεωρούν πως τα χρήματα πάνε στα χρήματα, στους πλουσίους, στους υπευθύνους της κρίσης και πως τα χαρτονομίσματα θα φτάσουν όλα κάποια μέρα στα χέρια των ιθυνόντων. Έτσι, αποφάσισαν να γράφουν πάνω σε αυτά και να απευθύνουν προσωπικά μηνύματα στους «υπευθύνους». 

Εάν γράψει κάτι κάποιος πάνω σε χαρτονόμισμα, αυτό δεν χάνει την αξία του. Οι Ισπανοί το ξέρουν αυτό και συνεχίζουν τη δική τους πρωτότυπη διαμαρτυρία. Τα χαρτονομίσματα αλλάζουν χέρια και κάποιοι τα φωτογραφίζουν και τα δημοσιεύουν στο Twitter. 

Οι Ισπανοί γράφουν στο Twitter «από δω και πέρα, δε θα αφήσω κανένα χαρτονόμισμα χωρίς μήνυμα», «Βρήκα αυτό το πεντάευρο με μήνυμα για τον κύριο Botin. Θα του φτάσει το μήνυμα μέσω Twitter; Ας το δοκιμάσουμε». Τα συνθήματα ταξιδεύουν από τσέπη σε τσέπη. Μένει να δούμε αν οι υπεύθυνοι θα λάβουν το μήνυμα. 


Πηγή: Athens Voice


Σχόλια