Κόσμος: «Ο θάνατος του Αραφάτ δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια»


Οι Παλαιστινιακές αρχές υποστηρίζουν ότι οι επιστημονικές εκθέσεις για την αιτία θανάτου του Γιασέρ Αραφάτ δείχνουν ότι ο θάνατος δεν προκλήθηκε από γηρατειά, από κάποια ασθένεια ή φυσικά αίτια και θεωρούν κύριο ύποπτο το Ισραήλ.


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, οι παλαιστινιακές αρχές διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν την έρευνα για τον θάνατό του Αραφάτ σε νοσοκομείο του Παρισιού το 2004, μετά από ξαφνική αδιαθεσία.

Έκθεση Ελβετών ειδικών ανέφερε ότι στα λείψανα του Παλαιστίνιου ηγέτη εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του ραδιενεργού πολώνιου. Τα επίπεδα ήταν 18 φορές πάνω από το κανονικό, αλλά η ομάδα των ειδικών δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι αυτή ήταν και η αιτία του θανάτου, ενώ Ρώσος ειδικός που μίλησε χθες στο πρακτορείο Ria Novosti δήλωσε: "Είναι πρόωρο να μιλάμε για δηλητηρίαση από πολώνιο".

Πάντως η χήρα του Αραφάτ, Σούχα, κάνει λόγο για πολιτική δολοφονία, αλλά πρόσθεσε ότι ο θανών είχε πολλούς εχθρούς και δεν θα μπορούσε να κατηγορήσει κάποιον συγκεκριμένο.

Πολλοί Παλαιστίνιοι πιστεύουν ότι ευθύνεται το Ισραήλ για τον θάνατο του Αραφάτ, κάτι που το Ισραήλ το έχει αρνηθεί επανειλημμένως.



Σχόλια