Έφοδος της Αστυνομίας στην ΕΡΤ


Ελευθέροι αφέθηκαν  οι τέσσερις προσαχθέντες από την ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο Ραδιομέγαρο. 

Η επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή ξεκίνησε από τις 04:15 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους και όσους είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφόρο Μεσογείων.Έγιναν τέσσερις προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η εισαγγελική αρχή που βρίσκεται στο χώρο της ΕΡΤ απαιτεί την εκκένωση του, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και τρεις ακόμα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων, Δημήτρη Περπατάρη.

Αυτήν την ώρα έχει ξεκινήσει καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονται τα προεδρεία ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που ζητούν να τους επιτραπεί να είναι παρόντες στην καταμέτρηση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί σχετική άδεια.

Παράλληλα, εργαζόμενοι της ΕΡΤ και συνδικαλιστές καλούν τον κόσμο να μεταβεί στο ραδιομέγαρο για να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του και να διαμαρτυρηθεί για την επέμβαση.

Έξω από το ραδιομέγαρο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Και οι δύο πύλες του ραδιομεγάρου είναι κλειστές. 


Σχόλια