Ανοιχτά, με εκπτώσεις σήμερα τα καταστήματα


Πρώτη Κυριακή σήμερα, από τις συνολικά επτά ετησίως, κατά την οποία η αγορά θα είναι ανοικτή για το καταναλωτικό κοινό. Από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και θα ολοκληρωθούν στις 9 Νοεμβρίου.


Οι έμποροι κάνουν λόγο για μειώσεις τιμών έως και 50%.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, δηλαδή οι εκπτώσεις, επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται πλέον αποκλειστικά για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εκφράζει την ελπίδα η μίνι περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων, να έχει μάξιμουμ αποτελέσματα για εμπόρους και καταναλωτές.


Σχόλια