Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Ισχυρές καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται την Κυριακή. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και νότιοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.


Aναλυτική πρόγνωση :

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική μακεδονια(κυριως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μετρά). Ύφεση την φαινομένων τη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπείρου και της δυτικής στερεάς (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα. Σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Οι άνεμοι από τα δυτικά θα αρχίσουν να γυρίζουν σε δυτικούς, στο Αιγαίο όμως θα εξακολουθήσουν οι νοτιάδες που θα φτάσουν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, σιγά σιγά όμως θα στραφούν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Από την Τρίτη περιμένουμε στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε βόρειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσίασει πτώση από βορρά προς νότο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την Τετάρτη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 11 με 12 βαθμούς.

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στη δυτική Μακεδονία ακόμη και σε περιοχές με υψόμετρο από 500 μέτρα και πάνω.

Σχόλια