Το Παρίσι ο καλύτερος προορισμός για τους φοιτητές


Η πρωτεύουσα της Γαλλίας αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η καλύτερη πόλη παγκοσμίως για τους φοιτητές.

Την έρευνα έκανε το βρετανικό ινστιτούτο μελετών Quacquarelli Symonds Ltd, εξετάζοντας την ποιότητα ζωής, το κόστος εκπαίδευσης και το κύρος των πτυχίων που απονέμονται από τις σχολές. Πίσω από το Παρίσι έμειναν το Λονδίνο, η Σιγκαπούρη, το Σίδνεϊ, η Μελβούρνη και η Ζυρίχη.

Το ίδιο Ινστιτούτο δημοσιεύει κάθε χρόνο και τη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Σε αυτή, όπου κυριαρχούν τα αμερικανικά ιδρύματα, το Παρίσι έχει μόνο δύο σχολές μέσα στις 100 κορυφαίες, την Εκόλ Νορμάλ Σουπεριέρ (28η θέση) και το Πολυτεχνείο (41η θέση). 

Ωστόσο, η πόλη θεωρείται κορυφαία για σπουδές με βάση κριτήρια τα παραπάνω κριτήρια, καθώς τα δίδακτρα είναι προσιτά για Γάλλους και ξένους φοιτητές, ενώ τα πτυχία των σχολών τους δίνουν τη δυνατότητα ένταξης στην αγορά εργασίας και καλή ποιότητα ζωής.

Στην έκθεσή του το QS επισημαίνει ότι οι πτυχιούχοι των παρισινών σχολών, όπως η Σορβόννη και το Πολυτεχνείο, είναι περιζήτητοι από μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ότι από τις σχολές αυτές έχουν αποφοιτήσει ορισμένοι από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους, επιστήμονες και μαθηματικούς του τελευταίου αιώνα.


Σχόλια