Πάτρα: Έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Οδηγίες απο τον Δήμο



Κεραυνοί και χαλάζι προβλέπονται στη διάρκεια της καταιγίδας που εκτιμάται οτι θα επηρεάσει τη Δυτική Πελοπόννησο και το Ιόνιο τις επόμενες ώρες. Τα φαινόμενα αναμένονται κατα τόπους έντονα.  Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα προστασίας. 



Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται στην περιοχή μας το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ώρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα:

•Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.


•Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.


•Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.


•Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.


•Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Επίσης να μείνουν μέσα σε αυτό με αναμμένα τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα».



Σχόλια