Π.Ο.Υ: Λάθος τα περί αυτομόλυνσης με τον ιό του AIDS


Λανθασμένη χαρακτηρίζει την αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) σχετικά με την παρουσία εθελούσιας αυτομόλυνσης στο 50% των νέων περιστατικών HIV στην Ελλάδα το 2011, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να λάβουν οικονομική ενίσχυση για την διάγνωση και να εισέλθουν ταχύτερα σε προγράμματα απεξάρτησης, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Σημειώνει δε ότι η αρχική πηγή από την οποία αντλήθηκε η εν λόγω πληροφορία αναφέρεται σε σποραδικά, μη τεκμηριωμένα περιστατικά.

Ο ΠΟΥ, μετά από παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναγνώρισε τη μη εγκυρότητα αυτών των δεδομένων και προέβη σε διορθωτικό κείμενο, στο οποίο τονίζει ότι η εσφαλμένη δημοσίευση προέκυψε από λάθος στη σύνταξη της έκθεσης.

«Οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν κάνουν ένεση στον εαυτό τους, για να πάρουν το επίδομα» λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε σχετικό «tweet» του, σπεύδοντας να χαρακτηρίσει εσφαλμένα όσα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και θέλουν τον Οργανισμό να αναφέρει, σε έκθεσή του, ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων φαίνεται να κάνουν οι ίδιοι ένεση με τον ιό HIV, έτσι ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν το επίδομα ύψους 700 ευρώ το μήνα.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο ΠΟΥ κάνει λόγο για τυπογραφικό λάθος στην έκθεσή του για την Ευρώπη και αναφέρει ότι θα υπάρξει πλήρης ανακοίνωση για το θέμα, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο ΠΟΥ στο κείμενό του χαιρετίζει τις διενεργούμενες δράσεις για περιορισμό της επιδημίας λοιμώξεων σε χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ, από την πλευρά του, τονίζει πως αυτές οι δράσεις ήδη έχουν οδηγήσει σε ενδείξεις σαφούς μείωσης των κρουσμάτων.


Σχόλια