Τρεις ελληνικές φωτογραφίες στις καλύτερες του Γαλλικού Πρακτορείου AFP για το 2013

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την καταστροφή στις Φιλιππίνες, τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, το αιματοκύλισμα στη Συριά, τα επεισόδια στην Τουρκία αλλά και την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης συγκαταλέγονται στις καλύτερες εικόνες του Γαλλικό Πρακτορείο AFP για το 2013.

Σε τρεις φωτογραφίες του πρακτορείου αποτυπώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο η ελληνική πραγματικότητα αλλά και γεγονότα που συντάραξαν φέτος την κοινωνία μας.

Σε μια φωτογραφία απεικονίζονται διαδηλωτές να διαμαρτύρονται υπό βροχή στις 6 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος.



Άλλο ένα... εντυπωσιακό «κλικ» είναι η στιγμή που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται στις φυλακές, κρατώντας μια μαύρη τσάντα, έπειτα από τη σύλληψή του.



Τέλος, το Γαλλικό Πρακτορείο μοιράζεται με τους αναγνώστες του μια μαγευτική εικόνα από την πανσέληνο στις 23 Ιουνίου, με το φεγγάρι να λάμπει δίπλα από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.




Στις καλύτερες εικόνες του AFP για φέτος συγκαταλέγονται και φωτογραφίες από το μακελειό στην Κένυα, την επίσκεψη του Πάπα στη Βραζιλία, την εμφάνιση της Miley Cyrus στα βραβεία του MTV και τη γέννηση του πριγκιπικού μωρού.




Tο μακελειό στην Κένυα: Δύο παιδιά και μια γυναίκα προσπαθούν να κρυφτούν από τους ένοπλους μασκοφόρους στο εμπορικό κέντρο στο Ναϊρόμπι στις 21 Σεπτεμβρίου



Δύο καλόγριες στην παραλία Κόπα Καμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο κατά την επίσκεψη του Πάπα στη Βραζιλία τον Ιούλιο



Διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Ιουνίου



Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντελτον με το βασιλικό μωρό έξω από το νοσοκομείο St Mary στο Λονδίνο στις 23 Ιουλίου 2013



Το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό το οποίο εξερράγη στις 4 Ιουλίου εκτοξεύοντας στάχτη και μάγμα



Επιζώντες του τυφώνα Χαγιάν στις Φιλιππίνες στις 18 Νοεμβρίου



Ένας εθελοντής πυροσβέστης στην Αυστραλία στις 23 Οκτωβρίου



Ανατολική Κίνα, 28 Μαΐου 2013: Ένα νεογέννητο μωράκι απεγκλωβίστηκε από σωλήνα αποχέτευσης - Η μητέρα του υποστηρίζει ότι το πέταξε σε κοινόχρηστη τουαλέτα της πολυκατοικίας... κατά λάθος


Σχόλια