ΕΣΕΕ: 1 στα 4 καταστήματα άνοιξαν την Κυριακή


Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, κατά την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας, η εμπορική κίνηση σε όσα καταστήματα επέλεξαν να είναι ανοιχτά «δεν ανταποκρίθηκε στις αναμενόμενες προσδοκίες» με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και εν μέρει του Πειραιά, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας.

Μία καλή εξήγηση, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, για τη θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού στις συγκεκριμένες αγορές ήταν «οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που βοήθησαν πολύ στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα κέντρα των μεγάλων πόλεων και σε περιφερειακές αγορές, όπου συνδύαζαν τον περίπατο με την κατανάλωση σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις εστίασης».

Παραταύτα, τονίζει η ΕΣΕΕ, τα κυριακάτικα αποτελέσματα φαίνονται να μην είναι ικανοποιητικά για τους περισσότερους καταστηματάρχες σε αντίθεση με την ημέρα έναρξης των «μίνι εκπτώσεων» και ιδιαίτερα το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, οπότε και η κίνηση ήταν αυξημένη. «Οι πωλήσεις της Κυριακής ήταν περιορισμένες και χαμηλότερες των πρώτων δύο ημερών των ενδιάμεσων εκπτώσεων», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία, τονίζοντας ότι ευνοημένοι ήταν τα καταστήματα που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Σε ό,τι αφορά στον κλάδο των τροφίμων η ΕΣΕΕ σημειώνει οι μεγάλες αλυσίδες (όπως οι Σκλαβενίτης, Βερόπουλος) αλλά και πολλές τοπικές αλυσίδες παρέμειναν κλειστές, ενώ «όσες άνοιξαν δεν κάλυψαν τα έξοδα λειτουργίας τους».


Σχόλια