Χιου Τζάκμαν - «Section 6»



Δεν κέρδισε την μονομαχία με τον φίλο του Ντάνιελ Κρεγκ για να γίνει ο επόμενος επίσημος Τζέιμς Μποντ της κινηματογραφικής ιστορίας; Δεν πειράζει. Ο γοητευτικός Αυστραλός με το κλασάτο παρουσιαστικό και το action υποσυνείδητο ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Περιμένοντας υπομονετικά, μία άλλη πρόταση έφτασε στην πόρτα του, η οποία μάλιστα πήγε κατευθείαν στην πηγή.


Το σενάριο του Ααρον Μπεργκ, με τίτλο «Section 6», ακολουθεί τη γέννηση της Βρετανικής μυστικής οργάνωσης κατασκόπων ΜΙ6, αμέσως μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται για ένα καταιγιστικό και εγκεφαλικό θρίλερ που εξηγεί πώς επιλέχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν οι πρώτοι πράκτορες, κάτω από τη διεύθυνση του Σερ Τζορτζ Μάνσφιλντ Κάμινγκς - ο οποίος μετά υπήρξε η έμπνευση για τη φιγούρα του Μ στο λογοτεχνικό σύμπαν του Τζέιμς Μποντ από τον Ιαν Φλέμινγκ.

Παρόλο που αυτό είναι το πρώτο σενάριο του Μπεργκ, φήμες θέλουν τα χολιγουντιανά στούντιο να πάλεψαν για τα δικαιώματα, αναγνωρίζοντας ότι η ταινία θα προκαλέσει την περιέργεια του κοινού και, γιατί όχι, και το box office ρεκόρ του «Skyfall». O κόσμος αγαπά τον Τζέιμς Μποντ ή ό,τι θυμίζει τον κόσμο του. Τι κι αν ο Μπεργκ μας έχει βάλει σ' αυτόν από άλλη είσοδο και με έναν ήρωα που απλώς θα ονομάζεται αλλιώς; Ηδη όλη η αγορά βουΐζει με ερωτήματα και οξυμένη περιέργεια.

Νικήτρια των deals αποδείχτηκε η Universal, νικώνοντας την Sony στο νήμα και πληρώνοντας το μυθικό για τις εποχές μας ποσό του 1.2 εκατομμυρίων δολαρίων. Και τα «κουστούμια» του στούντιο ήδη χτύπησαν την πόρτα του πρωταγωνιστή . Ο Χιου Τζάκμαν (ο οποίος με τον Κλάιβ Οουεν ήταν οι δύο αγαπημένοι του κοινού ως διάδοχοι του Πιρς Μπρόσναν) αναμένεται να απαντήσει σύντομα.


Πηγή: flix.gr


Σχόλια