Run Greece Πάτρας: Αγώνας ανάπτυξης και ανθρωπιάς


Παρά τον βροχερό καιρό 3000 δρομείς συμμετέχουν σήμερα στη διοργάνωση Run Greece, στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στην «Κιβωτό της Αγάπης».

Κλειστό είναι το κέντρο της πόλης.


Οι αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, την πλατεία Γεωργίου. Η διαδρομή: Από το κέντρο της Πλατείας Γεωργίου, έξοδος από την πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου. Ακολούθως οι δρομείς στρίβουν αριστερά στην Αγίας Σοφίας, εισέρχονται στην Κωνσταντινουπόλεως, συνεχίζουν στην Μαιζώνος, περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου, συνεχίζουν στη Μαιζώνος και πάλι, στρίβουν αριστερά στην Παπαφλέσσα και πάλι στροφή αριστερά στην Κορίνθου, περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο της αφετηρίας. 

Οι δρομείς του αγώνα 10 χλμ (10π.μ.) θα κάνουν τη διαδρομή δύο φορές, ενώ εκείνοι του αγώνα 5 χλμ (11:30π.μ.) μία. Τα παιδιά θα τρέξουν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και Κορίνθου (11.33π.μ.) έως την πλατεία Γεωργίου.

Tο Run Greece είναι μια νέα πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ με συμμάχους - συνεργάτες την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση στις πόλεις της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό.

Πρόκειται για μια απάντηση στην κρίση μέσα από την ανάπτυξη και τη δημιουργία μιας σειρά μαζικών λαϊκών αγώνων δρόμου που θα προβάλλει τη χώρα, το νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και τις ιστορικές πόλεις - τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.



Σχόλια