O υπερμαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης σήμερα τρέχει απo την Αρκαδία στην Μεσσηνία


Ο Ντιν Καρνάζης τρέχει σήμερα για καλό σκοπό στην πατρίδα του για να στείλει το μήνυμα και να εμπνεύσει τα υπέρβαρα Ελληνόπουλα. Θα ξεκινήσει από το χωριό του Σιλίμνα Αρκαδίας και θα φτάσει ως την Μεσσηνία τερματίζοντας στο Costa Navarino.

Τον έχουν αποκαλέσει "υπερδρομέα θρύλο" και "άνθρωπο μηχανή", ενώ το όνομά του είχε συμπεριληφθεί σε κατάλογο του "Time" με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο - κι όχι άδικα. Οι αποστάσεις που καλύπτει ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης αψηφούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής αλλά και του νου, που αδυνατεί να συλλάβει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τρέξει σχεδόν 560 χλμ.

Με ρίζες από την Πελοπόννησο - ο πατέρας του κατάγεται από το χωριό Σίλιμνα της Αρκαδίας - αλλά και την Ικαρία, από την πλευρά της μητέρας του, ο Ντιν Καρνάζης θυμάται τα παιδικά του χρόνια (σ.σ. προσωπικές αφηγήσεις και μαρτυρίες του από το σύνολο της πορείας του περιλαμβάνονται στο βιβλίο "Κωνσταντίνος Καρνάζης, ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΣ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα").



Oδηγεί το σώμα και το μυαλό του στα άκρα. Ετρεξε 560 χιλιόμετρα χωρίς να κοιμηθεί για τρία συνεχόμενα βράδια. Ολοκλήρωσε έναν μαραθώνιο στον Νότιο Πόλο υπό πολικό ψύχος και διήνυσε τρέχοντας χωρίς διακοπή 210 χιλιόμετρα στην έρημο που ονομάζεται «Κοιλάδα του Θανάτου» στην Καλιφόρνια, υπό θερμοκρασία 45 βαθμών Κελσίου. Το τελευταίο του κατόρθωμα τιτλοφορείται «50-50-50»: 50 μαραθώνιοι σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ σε 50 συνεχείς ημέρες. Ο Ελληνοαμερικανός Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης, ένας από τους διασημότερους αθλητές παγκοσμίως και ανακηρυγμένος από το περιοδικό «Τime» ως ένας από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, μιλάει στο «Βήμα» για τη φιλοσοφία που διέπει όχι μόνο την άθληση αλλά και ολόκληρη τη ζωή του: «Μη σταματήσεις ποτέ, οτιδήποτε και αν σου συμβεί. Αν δεν αντέχεις να τρέχεις άλλο, συνέχισε περπατώντας. Αν δεν αντέχεις ούτε αυτό, πέσε στα γόνατα, συνέχισε μπουσουλώντας.Ποτέ,μα ποτέ όμως μη σταματήσεις!».



Ο ΝΤΙΝ ΚΑΡΝΑΖΗΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΞΕΙ ... 

-560 χλμ.μέσα σε 80 ώρες και 44 λεπτά χωρίς διακοπή.

-238 χλμ.σε κινούμενο διάδρομο μέσα σε 24 ώρες.  238 χλμ.στον υπερμαραθώνιο αντοχής του Βερμόντ των ΗΠΑ.

-50 μαραθωνίους σε 50 Πολιτείες των ΗΠΑ μέσα σε 50 ημέρες.

-210 χλμ.στην έρημο «Death Valley» υπό θερμοκρασία 45C.

-11 φορές τον υπερμαραθώνιο των Δυτικών Πολιτειών των ΗΠΑ (160 χλμ. μέσα σε μία ημέρα).

- Τον μαραθώνιο του Νότιου Πόλου, υπό θερμοκρασία -8 C



Σχόλια