Ο Ρόμπερτ Κένεντι είχε κλέψει τον εγκέφαλο του JFK;



Στο νέο του βιβλίο με τίτλο: «End Of Days: The Assassination Of John F. Kennedy», o
 Τζέις Σουάνσον υποστηρίζει πως ο ο αδερφός του Κένεντι, Ρόμπερτ είχε κλέψει κομμάτια του εγκεφάλου του JFK μετά τη δολοφονία του στις 22 Νοεμβρίου 1963.


Μετά το θάνατό του JFK η σορός του μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Βηθεσδά στην Ουάσινγκτον ώστε να γίνει αυτοψία. Ο εγκέφαλός του αφαιρέθηκε και τοποθετήθηκε σε ένα ειδικό δοχείο στις εγκαταστάσεις των Μυστικών Υπηρεσιών, απ' όπου αργότερα μεταφέρθηκε στα Εθνικά Αρχεία.

Παρά την αυξημένη ασφάλεια το δοχείο αυτό εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον Οκτώβριο του 1966 από ασφαλές δωμάτιο, το οποίο επέβλεπε η Έβελιν Λίνκολν, γραμματέας του JFK.
Ο Σουάνσον ξεκίνησε έρευνες οι οποίες τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο αδελφός του JFK και τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Κένεντι, με την βοήθεια της Έβελιν είχαν κλέψει το δοχείο με τον εγκέφαλο. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Ρόμπερτ φοβόταν ότι μια ενδεχόμενη νεκροψία θα αποκάλυπτε μυστικά για την υγεία του αδελφού του.

«Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο Ρόμπερτ Κένεντι έκλεψε όντως τον εγκέφαλο του αδελφού του - όχι για να καλύψει αποδεικτικά στοιχεία για τη δολοφονία, αλλά πιθανότατα για να καλύψει στοιχεία για την πραγματική αρρώστια του Τζον Κένεντι καθώς και τον αριθμό, το είδος και τη φύση των φαρμάκων που έπαιρνε», είπε ο Σουάνσον.





Σχόλια