Ηράκλειο: H «πιο έξυπνη πόλη» στην Ευρώπη


Στη λίστα των 21 «πιο έξυπνων πόλεων» του κόσμου κατατάσσεται και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Ηράκλειο. Η πόλη του Ηρακλείου είχε ενταχθεί στην εν λόγω λίστα για το 2012 και το 2013, ενώ χθες ανακοινώθηκε η ένταξή της και για το έτος 2014, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τον δήμο.



Η λίστα των «πιο έξυπνων πόλεων» συντάσσεται από το Intelligent Community Forum (ICF), μία δεξαμενή σκέψης, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και μελετά την επίδραση των νέων τεχνολογιών στην οικονομική και κοινωνική ζωή. Φέτος, το Ηράκλειο είναι η μοναδική πόλη σε όλη την Ευρώπη που κατατάσσεται σε αυτή την κατηγορία.
Οι δείκτες αξιολόγησης για την «έξυπνη πόλη» είναι η ευρυζωνική συνδεσιμότητα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της εργασίας, η καινοτομία, η χρήση από τους πολίτες των νέων τεχνολογιών στην καθημερινή τους ζωή και οι ενέργειες προβολής της πόλης έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού.

Εκτός από αυτούς τους δείκτες, φέτος, το ICF -όπως τονίζει ο δήμος- επέλεξε ως βασικό θέμα αξιολόγησης την επίδραση του πολιτισμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης του Ηρακλείου, την επιρροή της πολιτιστικής κληρονομιάς στη σύγχρονη ζωή, το πώς επηρεάζει ο πολιτισμός τον τρόπο ζωής των πολιτών και πώς ενισχύει τις «έξυπνες» πρωτοβουλίες μέσα στη πόλη.


Με πληροφορίες απο ΑΜΠΕ

Σχόλια