Η Google θα χρησιμοποιεί το όνομα και τη φωτογραφία μας σε διαφημίσειςΜε μια ολοσέλιδη ανακοίνωση η Google γνωστοποιεί μια σειρά από αλλαγές στους όρους χρήσης της. 

 Η πλέον ηχηρή αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Νοεμβρίου, αφορά στη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας ενός χρήστη, κάθε φορά που επιδοκιμάζει (κάνει like δηλαδή, με όρους facebook) μια ανάρτηση, ένα σύνδεσμο, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, που ποστάρεται σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google (Google+, YouTube, κοκ).

 Έτσι, με την συγκατάθεσή μας, θα μπορεί να μεταπωλεί και να προμοτάρει τα likes μας (με ονοματεπώνυμο και φωτό) σε κάθε... ενδιαφερόμενο, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση τους, καθώς και να τα αναρτά σε δύο εκατομμύρια site που εμφανίζονται οι διαφημίσεις της Google, ακολουθώντας παρόμοιες πρακτικές με το facebook. 

Η Google δίνει ένα μήνα περιθώριο στους χρήστες της για να το σκεφτούν εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν, και δείχνει link σε όσους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "shared endorsements".

 Οι άλλες δύο αλλαγές των όρων χρήσης έχουν να κάνουν με την ασφαλή χρήση του κινητού τηλεφώνου και την υπενθύμιση να μη μοιράζουμε τα Google passwords μας. 
Με πληροφορίες απο lifo

Σχόλια