Το Facebook αφαίρεσε βίντεο με αποκεφαλισμό γυναίκας



Το Facebook "κατέβασε" βίντεο στο οποίο απεικονιζόταν ο αποκεφαλισμός μίας γυναίκας και ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα ευρύτερο σύνολο κριτηρίων προκειμένου να προσδιορίζεται πότε θα επιτρέπεται η ανάρτηση βίαιων εικόνων στην ιστοσελίδα.



Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μία ημέρα μετά τη δημόσια κατακραυγή που δέχτηκε για την απόφαση να άρει την προσωρινή απαγόρευση εικόνων και βίντεο με βίαιο περιεχόμενο.
Το Facebook είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα επιτρέπεται η ανάρτηση βίαιων φωτογραφιών και βίντεο, εφόσον ο σκοπός αυτών είναι η αποδοκιμασία και όχι ο εκθειασμός τους.


«Όταν θα εξετάζουμε το περιεχόμενο για το οποίο μας έχουν κάνει αναφορά οι χρήστες, θα κοιτάζουμε πιο σφαιρικά το πλαίσιο γύρω από μια βίαιη εικόνα ή βίντεο. Δεύτερον, θα εξετάζουμε κατά πόσο το άτομο που προχώρησε σε ανάρτηση αυτού του περιεχομένου το μοιράζεται με άλλους με υπευθυνότητα, όπως εάν συνοδεύεται από κάποια προειδοποίηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποίησε την Τρίτη το Facebook. Χθες παραδέχτηκε πως ήταν λάθος να επιτραπεί η ανάρτηση του βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό της γυναίκας στο Μεξικό.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, καταδίκασε την πολιτική του Facebook λέγοντας ότι «είναι ανεύθυνο από το Facebook να επιτρέπει την ανάρτηση βίντεο με τον αποκεφαλισμό μιας γυναίκας, ιδιαίτερα χωρίς αυτό να συνοδεύεται από οποιαδήποτε προειδοποίηση. Θα πρέπει να εξηγήσουν τις ενέργειές τους στους ανήσυχους γονείς», είπε.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια