Ερωτευμένος με την Μάργκαρετ Θάτσερ


Η αποδιδόμενη στον Φρανσουά Μιτεράν φράση, ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ του άρεσε «τόσο ως γυναίκα όσο και ως άνδρας», ήταν αυτή που είχε στοιχειώσει τη «θηλυκή» πλευρά της Μάργκαρετ Θάτσερ. Και όμως, που λίγους μήνες μετά το θάνατό της, αποδεικνύεται ότι η Σιδηρά Κυρία διέθετε και θαυμαστές. Επιστολή παραίτησης που της είχε υποβάλει το 1983 ο υπουργός Τζον Νοτ εμπεριείχε πολλά στοιχεία ερωτικής εξομολόγησης.

Εμπλεος θαυμασμού, ο 81 χρονος σήμερα Νοτ της έγραφε:

«Ο μεγαλύτερος θρίαμβός σας ως πρωθυπουργού είναι, τολμώ να πω, το γεγονός ότι όλοι σας οι συνεργάτες σας εκτιμούν. Ορισμένοι μάλιστα σας αγαπούν, μόνον τόσο δα!», έγραφε προ 30 ετών ο Τζον Νοτ, όταν είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντα του υπουργού Αμύνης.


«Στις ημέρες μας θεωρείται αδικαιολόγητο να το εκστομίζει κανένας, όμως εγώ σας θαυμάζω εξίσου ως γυναίκα, η ομορφιά σας, η γοητεία σας και η μεγαλοπρέπειά σας πάντοτε με έθελγαν ως άνδρα», ανέφερε ο πρώην υπουργός, ανήμπορος να κρύψει τα συναισθήματά του.

«Φρονώ πως η συναισθηματική σας προσέγγιση, ενστικτώδης κι όχι πραγματιστική —τόσο ελάχιστα ανδρική— στην πλειονότητα των θεμάτων, συνιστά το μυστικό της δικής σας επιτυχίας σε έναν κόσμο της πολιτικής, ο οποίος κυριαρχείται από τους άνδρες», προσθέτει ο Νοτ στην επιστολή του, την οποία κλείνει με τη φράση «Με αγάπη, Τζον».

Ο 81 ετών σήμερα Νοτ είχε χρηματίσει υπουργός Αμύνης της Θάτσερ την εποχή του πολέμου των Φόκλαντ.


Η Σιδηρά Κυρία, ανήκουσα στην ιστορία από τις 8 Απριλίου του 2013, δεν είχε απαντήσει ποτέ στην επιστολή του υπουργού της.





e-go.gr

Σχόλια