Πως να μην έλκεις καταπιεστές στη ζωή σου


Πολλές ανθρώπινες σχέσεις, δεν λειτουργούν αρμονικά σε κλίμα αγάπης, αλλά ανταγωνιστικά έχοντας τη σφραγίδα “Θύτης-Θύμα”.


Τα θύματα είναι συνήθως άνθρωποι χωρίς αυταξία, που δεν διεκδικούν στη ζωή πράγματα για τον εαυτό τους, και έχουν ένα μόνιμο καταπιεσμένο παράπονο αδικίας. Αυτά τα άτομα έλκουν στη ζωή τους,τι άλλο; Θύτες. Όσους δηλαδή εκμεταλλεύονται, δεν υπολογίζουν και χειραγωγούν τον άλλο.

Ξέρω φαίνεται σαν κατάρα αλλά είναι θεραπεία για το θύμα, επειδή έχει να επουλώσει μία εσωτερική πληγή την οποία ξύνει ο θύτης. Ξέρεις όσο μεγαλύτερο θύμα είσαι,τόσο μεγαλύτερους θύτες θα συναντάς στη ζωή σου. Ώσπου κάποια στιγμή ξεχειλίσει μέσα σου το ποτήρι, και δώσεις στον εαυτό σου όλα αυτά που σου αξίζουν.

Και τότε η διαπροσωπική σχέση διαμορφώνεται σε νέα βάση ή τραβάει ο καθένας το δρόμο του. Γιατί πολύ απλά ο θύτης δεν ενδιαφέρεται να συναναστρέφεται με άτομα που δεν μπορεί πλέον να καταπατά. Γι’αυτό μην παρακαλάς να λιγοστέψουν οι θύτες στη ζωή σου, άλλαξε Εσύ, και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα στον περίγυρό σου.


Γεώργιος Βασιλορεϊζης

Κοινωνιολόγος


http://enallaktikidrasi.com/2013/10/pos-na-min-elkeis-katapieste-sti-zoi-sou/#ixzz2ieBsrOAn



Σχόλια