Οι «γονείς» της μικρής Μαρίας - Στη δημοσιότητα η φωτογραφία τους


Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα η φωτογραφία των δύο Ρομά που εμφανίζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας. Και οι δυο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τον ισχυρισμό ότι η μικρή τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), "προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση".

Τελικά, το αίτημά τους δεν ικανοποιήθηκε άμεσα, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαιτείται η έκδοση βουλεύματος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Όπως δήλωσε μια εκ των συνηγόρων του 39χρονου, "αποκλειστικός στόχος της υπεράσπισης είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, ούτως ώστε να βρεθεί η καταγωγή της και να γίνει γνωστή η ταυτότητά της".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.

Σε ερώτημα σχετικό με τα υπόλοιπα παιδιά των κατηγορουμένων, για τα πέντε εξ αυτών ο 39χρονος ισχυρίστηκε ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει τεστ DNA και να αποδεχτεί, όπως είπε, ότι είναι δικά του, ενώ για τα υπόλοιπα παρέπεμψε στη 40χρονη σύντροφό του.

Μόλις ολοκληρώθηκε και η απολογία της 40χρονης, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακιστούν.


Σχόλια