Νομοθετείται η μεγάλη αρπαγή


Την ώρα που η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παίζει πρώτο θέμα και στοιχείο του ρεπορτάζ αποτελεί ακόμη και το μενού των προφυλακισμένων Μιχαλολιάκου και Λαγού, σχεδιάζεται η ληστεία της περιουσίας των Ελλήνων.

Με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων, προκειμένου οι οφειλέτες να αποφεύγουν τις ποινικές διώξεις και τη φυλακή θα προσφεύγουν στην εκχώρηση των ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο και θα γίνεται συμψηφισμός των οφειλών με την αξία του ακινήτου που θα αποτιμάται κατά περίπτωση βάσει ειδικής μεθοδολογίας.

Οπως προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Οικονομικών προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους θα έχουν τις εξής επιλογές:

1ον. Να μεταβιβάσουν σε τρίτον την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με ταυτόχρονη εκχώρηση της απαίτησης καταβολής του τιμήματος ή μέρους αυτού στο Ελληνικό Δημόσιο. Με αυτόν τον τρόπο τα χρέη περνούν στο νέο ιδιοκτήτη ο οποίος θα είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξόφληση των οφειλών που έχει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης στο Δημόσιο.

2ον. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.

Αν όμως το ακίνητο είναι μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και προκύπτει σχετική διαφορά, το υπερβάλλον ποσό δεν επιστρέφεται. ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. Δωρεά απο τον ελληνικό λαό που καλείται να συνεισφέρει στα  βάρη της χώρας  χαρίζοντας την περιουσία που απέκτησε με κόπο και ιδρώτα και χρυσοπληρώθηκε στην εφορία τουλάχιστον απο τρεις γενιές..

Δ.Κρ


Σχόλια