Φροντίδα ηλικιωμένων ή καθαρισμός πάρκων για τον Μπερλουσκόνι;


Με κοινωφελές έργο θα ζητήσει να εκτίσει την ποινή μονοετούς φυλάκισης που του έχει επιβληθεί για το σκάνδαλο της Mediaset, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με όσα δήλωσε δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων AGI.


Υπενθυμίζεται ότι ο 77χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας κρίθηκε ένοχος για απάτη διότι ο τηλεοπτικός του όμιλος, Mediaset, έδινε στις αρχές ψευδή στοιχεία για τα ποσά που κατέβαλε για πνευματικά δικαιώματα ώστε να μειώνονται οι φορολογικές του οφειλές.


Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, εκ των οποίων τα τρία χρόνια έχουν παραγραφεί και έτσι θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του είτε υπό κατ' οίκον κράτηση ή προσφέροντας κοινωφελείς υπηρεσίες, λόγω ηλικίας.


Ο δικηγόρος Φράνκο Κόπι δήλωσε στο πρακτορείο ότι θα υποβάλει το αίτημα του Μπερλουσκόνι σε δικαστήριο του Μιλάνου μέσα σε μία εβδομάδα κι ότι οι λεπτομέρειες θα συμφωνηθούν αργότερα.

Η κοινωφελής εργασία πάντως, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων - από την φροντίδα ηλικιωμένων και αναπήρων μέχρι τον καθαρισμό πάρκων και πεζοδρομίων .


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές τι ακριβώς θα κληθεί να κάνει ο Καβαλιέρε, που μετά τα bunga bunga party με τις αιθέριες παρουσίες, μάλλον θα αναγκαστεί να φροντίζει ηλικιωμένους ή δημοτικούς κήπους και πάρκα.


Ο άλλοτε κραταιός Σίλβιο βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν το τέλος της πολιτικής του καριέρας, μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Γερουσίας να εισηγηθεί την οριστική αποπομπή του από το Σώμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για φορολογική απάτη. Για να χάσει την έδρα του πρέπει η απόφαση της επιτροπής να επικυρωθεί με ψηφοφορία από την ολομέλεια της Γερουσίας.


Ο ίδιος επιμένει να λέει ότι οι αλλεπάλληλες δίκες του οφείλονται σε αριστερούς δικαστές που θέλουν να τον καταστρέψουν πολιτικά. Σύμμαχο στο πλευρό του έχει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του είπε ότι ο Μπερλουσκόνι δεν θα είχε μπλεξίματα με την ιταλική δικαιοσύνη αν αντί για γυναικάς ήταν ομοφυλόφιλος!


Σχόλια