Κέρκυρα: Αστυνομικός φέρεται να χτύπησε δημοσιογράφο - Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ



Βίντεο προβάλλει το CorfuPress από την επέμβαση της αστυνομίας στο νοσοκομείο της Κέρκυρας που έγινε με στόχο να απεγκλωβιστούν δύο ελεγκτές Υγείας οι οποίοι πήγαν στο νοσοκομείο προκειμένου να ελέγξουν εαν τηρούνται οι εφημερίες.
Στην ένταση που προκλήθηκε αστυνομικός φέρεται να χτυπάει με γονατιά στα γεννητικά όργανα δημοσιογράφο του site CorfuPress.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων  καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Ανδριώτη από αξιωματικό της αστυνομίας κατά την εκτέλεση του δημοσιογραφικού του λειτουργήματος.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Ο αστυνομικός χειροδίκησε απρόκλητα σε βάρος του συναδέλφου ενώ κάλυπτε ρεπορτάζ στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να αποτρέψει την ενημέρωση της κοινής γνώμης για ένα θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ απαιτεί την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.
Παράλληλα διευκρινίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση του δημοσιογραφικού κόσμου δεν θα γίνουν ανεκτές από όπου και αν προέρχονται".

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο περιστατικό του εγκλωβισμού των ελεγκτών ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Όποιοι συνδικαλιστές παρεμπόδισαν τους ελεγκτές στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για δουλειά». Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως έχει ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. 





Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/29870-esiepin-kerkyra

Σχόλια