Άφησαν την τελευταία τους πνοή αγκαλιασμένοι στο βυθόOι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τις ομάδες διασωστών να αναστείλουν την έρευνα για περισσότερους από 200 μετανάστες των οποίων η τύχη αγνοείται στη Λαμπεντούζα μετά τη βύθιση του πλοίου που είχε στοιβάξει τις ελπίδες σχεδόν 500 ανδρών, γυναικών και παιδιών από την υποσαχάρια Αφρική. Οι διασωθέντες είναι 115, ενώ οι δύτες έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 115 σορούς περιγράφοντας τη σπαρακτική εικόνα μεταναστών που πέθαναν αγκαλιασμένοι.


«Υπήρχαν πτώματα παντού. Είδα τουλάχιστον 100. Όλοι νεκροί. Όμως αυτό που με συγκλόνισε περισσότερο ήταν εκείνα τα αγκαλιασμένα σώματα πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή. Ίσως γιατί κανείς δεν ήθελε να πεθάνει μόνος. Έχω ακόμα αυτή τη σκηνή μπροστά στα μάτια μου και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτε άλλο»...

Μιλά ο Σιμόνε Ντ'Ιπολίτο, έναν από τους πρώτους δύτες που έσπευσε σε βοήθεια και καταδύθηκε σε βάθος 50 μέτρων στο ναυάγιο που μετέτρεψε τη μικροσκοπική Λαμπεντούζα σε ένα «απέραντο νεκροταφείο μεταναστών».

Η Ιταλία έχει παγώσει μπροστά στο μέγεθος της τραγωδίας, το χειρότερο ναυάγιο με πρόσφυγες στην επικράτειά της.
Με πληροφορίες απο in.gr

Σχόλια