Πέθανε ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη δολοφονία του Ρόμπερτ ΚένεντιΟ αμερικανός φωτογράφος Μπιλ Έπριτζ, ο οποίος είχε απαθανατίσει τη στιγμή της δολοφονίας του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι για το περιοδικό Life, πέθανε σε ηλικία 75 ετών.

Ο φωτορεπόρτερ νοσηλευόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ με σηψαιμία εξαιτίας ενός τραύματος στο χέρι.

Ο Έπριτζ είχε τραβήξει τη γνωστή ασπρόμαυρη φωτογραφία που έδειχνε τον Ρόμπερτ Κένεντι στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ενώ σκύβει προς αυτόν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου του Λος Άντζελες, όπου ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία, στις 5 Ιουνίου του 1968.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονήθηκε στο Ντάλας το 1963, διεκδικούσε το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ, όταν δολοφονήθηκε το βράδυ της νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές της Καλιφόρνιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Έπριτζ σε όλη σχεδόν την σταδιοδρομία του εργάστηκε για το περιοδικό Life και αργότερα για το περιοδικό Sports Illustrated.

Κάλυψε για το Life τις εξεγέρσεις στη Λατινική Αμερική, πολιτικές εκστρατείες, την άφιξη των Μπιτλς στις ΗΠΑ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Σχόλια