Αιγιάλεια: Ταυτοποιήθηκε η Αρχαία Ελίκη




Το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της αρχαίας πολιτείας, που βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφής στην περιοχή Ελίκης-Ριζομύλου-Νικολεΐκων, αποτελεί μια ξεκάθαρη απόδειξη πως η σκληρή περιπέτεια 25 χρόνων και η αναζήτηση 2386 ετών για τον εντοπισμό της Αρχαίας Ελίκης δεν πήγαν χαμένες, καθώς με αυτόν τον τρόπο ταυτοποιείται η Ιερά πόλη του θεού Ποσειδώνος!



Η αποκάλυψη έγινε απο την Aιγιώτισσα διδάκτορα Αρχαιολογίας κα Ντόρα Κατσωνοπούλου, κατά τη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Αρχαία Ελίκη που διεξήχθη στο Αίγιο από 4-6 Οκτωβρίου.

Το νόμισμα που είναι χάλκινο, απεικονίζει τον θεό Ποσειδώνα και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και το μοναδικό παγκοσμίως νόμισμα της Ελίκης που έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Υπάρχουν στον κόσμο άλλα τρία νομίσματα, που εκτίθενται σε μουσεία αλλά και σε ιδιωτική συλλογή, όμως μόνο το νόμισμα που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έχει βρεθεί σε ανασκαφή, ταυτοποιώντας την Ιερή Πόλη του θεού Ποσειδώνα, την Αρχαία Ελίκη!

Όπως γράφει το filodimos.gr, η επιστημονική εξερεύνηση 25 ετών, που έχει αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες, πλέον δικαιώνεται.




Πηγή: filodimos.gr

Σχόλια