Γλυπτά εμπνευσμένα απο τα παραμύθια



Σε ένα ταξίδι στον κόσμο δείτε στη συνέχεια 6 γλυπτά… που έχουν ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιών.

1. Η Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης



Το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στέκεται στην προβλήτα της Κοπεγχάγης από το 1913 και αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πόλης αλλά και της χώρας ολόκληρης. Το σχεδόν σε φυσικό μέγεθος χάλκινο άγαλμα κάθεται σε έναν βράχο δίπλα στην όχθη και ξεπηδά από ένα παραμύθι του 1837 του Hans Christian Andersen.


2. Fremont Troll, Σιάτλ



Το Fremont Troll είναι ένα τεράστιο γλυπτό που βρίσκεται κάτω από το βόρειο άκρο της γέφυρας του George Washington στο Σιάτλ και αποτελεί έμπνευση από το παραμύθι Three Billy Gruff. Κατασκευάστηκε το 1990 και πολλοί επισκέπτες σκαρφαλώνουν επάνω του.

3. Peter Pan, Κήποι Kensington, Λονδίνο



Ένα μπρούτζινο άγαλμα του γνωστού Πίτερ Παν βρίσκεται από το 1912 δίπλα στο Χάιντ Παρκ, τοποθεσία που επιλέχτηκε από τον συγγραφέα του παραμυθιού JM Barrie, ο οποίος έζησε δίπλα στους κήπους του Kensington.

4. Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Central Park, Νέα Υόρκη



Πιθανώς το πιο αγαπημένο γλυπτό του Central Park της Νέας Υόρκης είναι μια απεικόνιση σε χαλκό της γνωστής Αλίκης από το κλασικό παραμύθι του Lewis Carroll.

5. Οι πάπιες της Βοστώνης



Μια αγριόπαπια που οδηγεί τα οκτώ παπάκια της είναι ένα πολύ δημοφιλές γλυπτό στου Δημοτικούς Κήπους της Βοστώνης και ξεπήδησε από ένα παιδικό βιβλίο του Robert McCloskey που δημοσιεύθηκε το 1941. Το βιβλίο ακολουθεί ένα ζεύγος αγριόπαπιες που επιλέγει ένα νησί στη λιμνοθάλασσα του πάρκου για να αυξήσει την οικογένειά του.

6. Οι Μουσικοί, Βρέμη, Γερμανία



Χάλκινο γλυπτό βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι των Αδελφών Γκριμ του 1857, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Δημαρχείου στη Βρέμη. Ο γάιδαρος, ο σκύλος, η γάτα και ο κόκορας στέκονται εκεί από το 1951. Σύμφωνα με την ιστορία τα ζώα αφήνουν τα αφεντικά τους προς αναζήτηση μιας ελεύθερης ζωής και το γλυπτό αναπαριστά τη στιγμή που τα ζώα προσπαθούν να κοροϊδέψουν κάποιους ληστές και να πάρουν το φαγητό τους!



perierga.gr


Σχόλια