Στη δημοσιότητα το νέο πρόσωπο του δραπέτη Β. Παλαιοκώστα


Ο επικηρυγμένος με 1 εκατ. ευρώ δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας υπεβλήθη σε πλαστική επέμβαση για την αλλαγή των χαρακτηριστικών του προσώπου του ώστε να αποφύγει τη σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτήν την αποκάλυψη προέβη εμμέσως πλην σαφώς χθες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται ο 47χρονος δραπέτης με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Η φωτογραφία είναι από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στο εσωτερικό Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στο Σχηματάρι και συγκεκριμένα στις 10.40 π.μ. της 6ης Φεβρουαρίου 2011.



Το «εύρημα» της ΕΛ.ΑΣ. κρατήθηκε μυστικό μέχρι χθες, οπότε, με αφορμή τη διαβίβαση στην Αντιτρομοκρατική εντάλματος σύλληψης του Παλαιοκώστα από τον ανακριτή Λιβαδειάς, οι «επίμαχες» φωτογραφίες του δόθηκαν στη δημοσιότητα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Κ», ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση της υπόθεσης συνδέεται με την εκτίμηση ότι ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει συμπράξει με τον επίσης καταζητούμενο τρομοκράτη Νίκο Μαζιώτη.

Ο τελευταίος, στο διάστημα από την εξαφάνισή του (σ.σ.: παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί) τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., να έχει συμμετάσχει, με 6 - 7 ακόμα άτομα, σε ένοπλες ληστείες τραπεζών. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα η Αντιτρομοκρατική είχε ανακοινώσει ότι ο φυγόποινος Νίκος Μαζιώτης είχε ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες της ληστείας σε τράπεζα στα Μέθανα, τον περασμένο Ιούλιο. Καθότι οι αξιωματικοί στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ δεν έχουν απολύτως επαρκή στοιχεία για την ταυτότητα των «συντρόφων» του Μαζιώτη, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι μεταξύ αυτών είναι πιθανό να βρίσκεται και ο Β. Παλαιοκώστας, που υπενθυμίζεται ότι βαρύνεται με τη δολοφονία, με παγιδευμένο δέμα, του υπασπιστή του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιώργου Βασιλάκη, τον Ιούνιο του 2010. Εξάλλου, διασύνδεση Μαζιώτη - Παλαιοκώστα είχε αποκαλυφθεί και στο παρελθόν, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το Renault Scenic που βρέθηκε να οδηγεί ο Μαζιώτης και το οποίο είχε κλέψει τον Αύγουστο του 2007 από την Ανάληψη της Θεσσαλονίκης ο Βασ. Παλαιοκώστας.

Την 6η Φεβρουαρίου 2011 (σ.σ.: ημέρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες) ο Παλαιοκώστας και ένας συνεργός του ενεπλάκησαν σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στον δρόμο Λιβαδειάς - Αράχωβας. Επέβαιναν σε κλεμμένο Audi και καταδιώχθηκαν από πλήρωμα περιπολικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο πόδι ενός αστυνομικού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο Βασ. Παλαιοκώστας είχε πυροβολήσει 23 φορές εναντίον των αστυνομικών που τον καταδίωξαν. Το κλεμμένο από την Εκάλη Audi είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο στη Χαιρώνεια, ενώ ένα δεύτερο όχημα διαφυγής, μάρκας Fiat, είχε βρεθεί στην περιοχή του Μαραθώνα. Αποτύπωμα του 47χρονου δραπέτη είχε ήδη από τότε βρεθεί στο κλεμμένο Audi.



Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Σχόλια