Ελεύθεροι οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος - Προφυλακιστέος ο ΛαγόςΜε ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο Γιάννη Λαγός.


Στον Ηλία Κασιδιάρη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Στους Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έφυγαν αμέσως από την Ευελπίδων.

Φεύγοντας, φώναζαν: «Ζήτω η Δημοκρατία σας», σπρώχνοντας και βρίζοντας όσους δημοσιογράφους προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν για να πάρουν δήλωση.

Μπαίνοντας στο ταξί, ο Ν.Μίχος φώναξε: «Μόνο νεκρούς θα μας νικήσετε» και ο Ηλ.Παναγιώταρος: «Θα τα πούμε το απόγευμα».

Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο Γ.Λαγός ο οποίος στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθεί στη φυλακή.

Ο Γ.Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.
Οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών ήταν ολονύχτιες. Ξεκίνησαν περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Τρίτης, με τον Ηλία Κασιδιάρη, και ολοκληρώθηκαν στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης με τον Νίκο Μίχο. 

Όλοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μίλησαν για σκευωρία.
Σχόλια