Το προφίλ του αμετανόητου ψηφοφόρου της Χρυσής ΑυγήςΣύμφωνα με τα το στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως άνδρες 25-55 ετών, οι οποίοι, μάλιστα, στην πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιδεολογική κλίματα 1-10, όπου 1 είναι η άκρα αριστερά και 10 η άκρα δεξιά, το 40,3% των χρυσαυγιτών επιλέγει τις μετριοπαθείς, κεντρώες, θέσεις (5 και 6) και μόνο το 27,2% απαντούν ότι είναι ακροδεξιοί.

Επίσης, οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της GPO, μόνο το 25% αυτών είναι γυναίκες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμα και μετά τα τελευταία γεγονότα, η ΧΑ δεν φαίνεται να χάνει ποσοστιαία τον πυρήνα που τη στήριξε στις εκλογές του 2012.


Στις τάξεις των Χρυσαυγιτών βρίσκει κανείς κυρίως:
μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 24%
άνεργους 17%
συνταξιούχους 17%
ελεύθερους επαγγελματίες (όχι επιστήμονες) 16%
ελεύθερους επαγγελματίες (επιστήμονες) 7%
Αγρότες 5%
Νοικοκυρές 5%
Δημόσιοι υπάλληλοι 4%
Επιχειρηματίες 3%
Φοιτητές 2%

Σχετικά με το μορφωτικό τους επίπεδο, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι μέσου ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου,που ανήκαν στη μεσοαστική τάξη και δέχθηκαν από την κρίση ένα ισχυρότατο πλήγμα στο εισόδημά τους.Σχόλια