Πάτρα: "Πάρτι" στον Καρναβαλικό Οργανισμό" με 60.000 ευρώ



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον καρναβαλικό Οργανισμό μετά την αποκάλυψη της «τρύπας» στα οικονομικά του φορέα. Το οικονομικό άνοιγμα, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ξεπερνάει τα 60.000-65.000€.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τον Οργανισμό επισκέφθηκε πρόσφατα το σώμα επιθεώρησης εργασίας για έλεγχο και τα μέλη του διαπίστωσαν ότι τμήμα του προσωπικού ήταν ανασφάλιστο.
Αυτό σημαίνει ότι, εκτός των άλλων, ο καρναβαλικός Οργανισμός κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου από τον ελεγκτικό μηχανισμό. Ο έλεγχος του σώματος δεν δημοσιοποιήθηκε από τον Δήμο, ενώ οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι το ύψος του προστίμου θα ξεπερνάει τις 30.000€.

Ο  δήμαρχος Γιάννης Δημαράς ζήτησε να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα 21/10 με θέμα την αποδοχή της παραίτησης του Χ. Καρκούλια από την προεδρία του καρναβαλικού οργανισμού και τον ορισμό νέου προέδρου και νέου μέλους.

Στο μεταξύ, με μήνυση στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, κατά παντός υπευθύνου, «απάντησε» ο εξωτερικός συνεργάτης-λογιστής του οργανισμού, Κώστας Σπυρόπουλος. Σημειώνει στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς ότι ο ίδιος παρακολουθούσε την κίνηση του «εξωθεσμικού» ταμείου μόνο μέσω των παραστατικών που καταχωρίζονται στο λογιστήριο, ενώ «υπόλογος για την φύλαξη των χρημάτων του ταμείου ήταν αποκλειστικά και μόνον ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης κος Χ. Καρκούλιας».


Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος, ρεπορτάζ του Μιχάλη Βασιλάκη


Σχόλια