Πεντακόσιοι πενήντα Έλληνες με περιουσία 60 δισ. ευρώ




Περιουσία που αγγίζει τα 60 δισ. ευρώ διαθέτουν 505 Έλληνες σύμφωνα με στοιχεία της Wealth-X που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής»....

Από τα στοιχεία φαίνεται ότι οικονομική κρίση δεν πλήττει τον πλούτο, το αντίθετο μάλλον, αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την αύξησή του. Στην Ελλάδα οι 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι έχουν περιουσία που έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Δηλαδή από τα 50 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στα 60 δισ. ευρώ.


 Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, οι εκατομμυριούχοι θα αυξηθούν. Συνολικά στη χώρα μας οι εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω του 1 εκατ. ευρώ υπολογίζονται από τα τμήματα Private Banking των τραπεζών σε περίπου 8.000, καθώς μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ. 

Οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη επενδύουν κατά 22% σε ακίνητα, 15% σε μετοχές, 15% σε εταιρικά ομόλογα ενώ διατηρούν ένα 13% σε ρευστά διαθέσιμα. Οι επενδύσεις τους σε κρατικά ομόλογα φτάνουν το 8%, σε νομίσματα το 7% και σε χρυσό το 6%.



Σχόλια