Καλοστημένη κομπίνα με τα επιδόματα πίσω από την 4χρονη που βρέθηκε στον καταυλισμό


 Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση  της 4χρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.



Σύμφωνα με τη δικηγόρο των Ρομά η μικρή έφτασε στα χέρια τους καθώς η «αλλοδαπή βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και αναζητούσε τρόπο να την ξεφορτωθεί». Όπως ανέφερε η δικηγόρος των τσιγγάνων, η παράνομη υιοθεσία έγινε μέσω ενός τρίτου προσώπου, το οποίο όπως είπε, το αναζητούν και οι ίδιοι, λέγοντας μάλιστα πως οι πελάτης της ευελπιστούν να βρεθούν γρήγορα οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.

Πάντως, για τα υπόλοιπα παιδιά που φέρεται να έχει το ζευγάρι συνολικά 14, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως δεν υπάρχουν τόσα παιδιά, αλλά οι γονείς είχαν πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να μπορούν να λαμβάνουν τα μηνιαία επιδόματα ύψους 2.800 ευρώ. 


Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας με τη συμμετοχή και συναρμόδιων Υπηρεσιών στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Έχει σταλεί επείγον σήμα στην Interpol στο πλαίσιο συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες, προκειμένου η έρευνα να επεκταθεί. Έχουν σταλεί τα στοιχεία του παιδιού και μέσω δημοτολογίων θα αναζητήσουν τους βιολογικούς γονείς.

Υπάρχει επίσης και η εκδοχή του κυκλώματος που φέρνει στην Ελλάδα έγκυες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν εδώ και στη συνέχεια να τους πάρουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Θα γίνουν έρευνες και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.




Σχόλια