Τέσσερα σπίτια αντί 30 εκατ. δολαρίων αγόρασε ο Μαρκ ΖούκερμπεργκO ιδρυτής και επικεφαλής της γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξόδεψε ποσό περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, για να αγοράσει τέσσερα σπίτια δίπλα στο δικό του, ένα οίκημα πέντε υπνοδωματίων, ανέφερε το μέσο ενημέρωσης Mercury News του Σαν Χοσέ.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο 29χρονος πολυεκατομμυριούχος αποφάσισε να αγοράσει τα σπίτια στην πλούσια γειτονιά Πάλο Άλτο, όταν ανακάλυψε ότι ένας προγραμματιστής σχεδίαζε να αγοράσει ένα από αυτά τα οικήματα για να χτίσει μια έπαυλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ζούκερμπεργκ δεν προτίθεται να χτίσει στις νεοαποκτηθείσες ιδιοκτησίες του ένα προσωπικό «Ταζ Μαχάλ», αλλά σκοπεύει να τις μισθώσει στους προηγούμενους ιδιοκτήτες τους.

Ο ιδρυτής του Facebook, του οποίου η προσωπική περιουσία εκτιμάται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια, φέρεται να κατέβαλε ποσό 14,9 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά του ενός από τα σπίτια, τιμή ιδιαίτερα υψηλή, σύμφωνα με κτηματομεσίτη.

Το Πάλο Αλτο είναι μία από τις πιο ακριβές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εκεί έχουν ιδιοκτησίες πολλά γνωστά ονόματα του χώρου των εταιρειών νέας τεχνολογίας, όπως οι ιδρυτές της Google, Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, η επικεφαλής της Yahoo, Μαρίσα Μέγιερ, και ο εκλιπών ιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς.Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια