Δικογραφία σε βάρος του Γ. Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»


Δικογραφία σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων αδικημάτων «διασποράς ψευδών ειδήσεων», εξαπάτησης εκλογέων και «οποιασδήποτε άλλης αξιόποινης πράξης» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του 2009. Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά πολίτη.



Τη δικογραφία συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, μετά από μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου από τον Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, ο οποίος επικαλείται το άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα.

«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή» αναφέρει το σχετικό άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Η δικογραφία θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς - σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου - ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές εκτιμούν ότι η δικογραφία αφορά την προεκλογική δήλωση Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν».


 Enet

Σχόλια