Yποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου



Έκκληση στους φορολογουμένους να ξεκινήσουν την υποβολή Ε9 για τα αγροτεμάχια μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων για όσους είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 κάνουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η υπερφόρτωση του Taxisnet από τις υποβολές δηλώσεων Ε9 δεν έχει προηγούμενο και οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. 

Χαρακτηριστικά χθες, Δευτέρα, για την ολοκλήρωση υποβολής δύο και μόνον δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει 5 ώρες μπροστά στο σύστημα.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε μια προσπάθεια να περιορισθεί ο όγκος των εισερχόμενων δεδομένων ζήτησε σήμερα, Τρίτη, με σχετική ανάρτηση στο twitter, από τους φορολογουμένους να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Η σχετική αναφορά του κ. Θεοχάρη δεν αφορά σε αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πουλήθηκαν ή μεταβιβάστηκαν το 2012, τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε δύο διαφορετικές ημερομηνίες για το Ε9, παρατείνοντας μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου την προθεσμία για τη συμπλήρωση του Ε9 για τα οικόπεδα και τα κτίσματα εντός σχεδίου. Για τα αγροτεμάχια η σχετική προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.

Πάντως, οι φοροτεχνικοί ζητούν και νέα παράταση των προθεσμιών, εξαιτίας ακριβώς των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο Τaxis.


Σχόλια