Πατρινός ο νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας του World Trade Center


Στο πιο ψηλό κτίριο της Αμερικής και στο τρίτο υψηλότερο του κόσμου θα ανέβει ο Έλληνας νικητής του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας του World Trade Center, ενάμιση χρόνο πριν αυτό ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό!


Το World Trade Center (Παγκόσμιο Κέντρο Αγοράς) ένα από τα πιο ιστορικά ορόσημα της Νέας Υόρκης της μητρόπολης του κόσμου, σύμβολο αναγέννησης, με ύψος 1776 πόδια που αντιστοιχούν στο έτος ανεξαρτησίας των Ηνωμένων πολιτών, το οποίο πρόσφατα συμπλήρωσε 12 χρόνια από το τρομοκρατικό εκείνο χτύπημα που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, διοργάνωσε σε συνεργασία με τη κυβερνητική οργάνωση “The Port Authority of New York and New Jersey” ένα παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας στη σελίδα που διατηρεί το WTC Progress στο Facebook.

Ο διαγωνισμός άρχισε στις 29/07/2013 και ολοκληρώθηκε στις 25/08/2013. Προσέλκυσε 1.000 περίπου συμμετοχές από όλο τον κόσμο, έλαβε 64.000 κοινοποιήσεις σε διεθνές επίπεδο και συνολικά 75.644 ψήφους από τις οποίες τις 13.785 έλαβε η φωτογραφία του πατρινού φωτογράφου Βλάση Ραφαηλίδη με αποτέλεσμα να τον στείλει στην πρώτη θέση του βάθρου!


“Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε το διαγωνισμό και να μπορέσουν Έλληνες να είναι από τους πρώτους που θα ανέβουν στο observation deck του WTC, ενάμιση χρόνο πριν αυτό ανοίξει για το κοινό. Είναι ένα συμβολικό έπαθλο που θα δείξει ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το πετύχουμε ενώ παράλληλα θα τονώσει την ψυχολογία των Ελλήνων, έστω και προσωρινά”, δήλωσε ο φωτογράφος. “H φωτογραφία απεικονίζει το πρώτο από τους δύο πύργους που κατασκευάζεται. Είναι ασπρόμαυρη, γιατί ένα τέτοιο κτίριο υψίστης σημασίας που ταυτόχρονα αποτελεί μνημείο και φόρο τιμής στα θύματα της 11/09, διαπραγματεύεται το χρόνο με τις δικές του ιδιαίτερες συνθήκες. Οι αμερικάνικες σημαίες που είναι δύο, υπενθυμίζοντας την απουσία του δεύτερου πύργου που πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή του, έχουν κρατήσει το χρώμα τους. Τίποτα στον κόσμο, πόσο μάλλον η τρομοκρατία, δεν πρέπει να μπορέσει να σβήσει το χρώμα από τις σημαίες ενός έθνους. Η διαγώνια λωρίδα από φως που λούζει τον πύργο, αντιπροσωπεύει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν άδικα την τραγική εκείνη ημέρα”.

Τις δύσκολες αυτές εποχές που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, έρχεται μια νότα αισιοδοξίας να μας θυμίσει ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά αρκεί να μην αφήσουμε τις αντιξοότητες να μας νικήσουν.



Σχόλια