Washington Post: Μεγάλη αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα


Στην αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κατά 45% τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης αναφέρεται δημοσίευμα της Washington Post επικαλούμενο δηλώσεις της ομάδας «Κλίμακα» στο Associated Press.


Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις για περαιτέρω «πολύ μεγάλη αύξηση» των αυτοκτονιών τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο επικεφαλής της «Κλίμακας» υποστηρίζει πως ο αριθμός των ανδρών αυτοχείρων είναι τετραπλάσιος σε σχέση με των γυναικών. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι άνδρες είναι κοντά στην ηλικία των 50 ενώ οι γυναίκες κοντά στα 40. Το 43% των συνολικών περιπτώσεων το 2011 αφορούσαν άνεργους πολίτες, ενώ ένα ποσοστό 25,7% που τηλεφώνησε στη γραμμή επικοινωνίας της ομάδας ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι περισσότερες αυτοκτονίες μάλιστα, οφείλονται σε απαγχονισμούς, αυτοπυροβολισμούς, άλματα στο κενό και δηλητηριασμούς.

Η «Κλίμακα» απηύθυνε έκκληση προς την κυβέρνηση να θεσπίσει μια εθνική στρατηγική με σκοπό να περιοριστεί  το φαινόμενο.

Σχόλια