Μαγειρέματα: Mακαρονάδα με λουκάνικο και εύκολη σάλτσα ντομάτας


















Υλικά
400γρ. λουκάνικο γαλοπούλας
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
1 κονσέρβα με ολόκληρες ντομάτες
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. κόκκινο πιπέρι
5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1κ.γ. ζάχαρη
1/2κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/4 κούπας φρέσκο βασιλικό
1/2 κούπα παρμεζάνα, τριμμένη


Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο.
2. Απλώστε το λουκάνικο σε ένα ρηχό ταψάκι και ψήστε το για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να είναι έτοιμο. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσετε). Κόψτε το λουκάνικο σε παχιές ροδέλες και βάλτε τις πάλι στο ταψί, στον φούρνο, για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
 3. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίξτε τα και ρίξτε τα πάλι στην κατσαρόλα.
4. Βάλτε τις ντομάτες στο multi και αλέστε τις μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.
5. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε μέσα το σκόρδο και το κόκκινο πιπέρι. Σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μαγειρέψτε το μείγμα για 4 λεπτά ή μέχρι να δέσει. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και τα μακαρόνια στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά, πασπαλίστε με τον βασιλικό και την παρμεζάνα και σερβίρετε.



Σχόλια