Τα δυο νεα μοντέλα iphone


Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο «οικονομικό» μοντέλο 5C καθώς και το 5S το οποίο θα διαθέτει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Όπως ανακοινώθηκε, το «οικονομικό» iphone 5C θα διατίθεται στις ΗΠΑ προς 99 δολ. στα 16 GB με διετές συμβόλαιο και προς 199 δολ. στα 32 GB. Επίσης, θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα όπως πράσινο, κίτρινο, μπλε, άσπρο και κόκκινο. Διαθέτει οθόνη retina 4 ιντσών και κάμερα 8 μεγκαπίξελ. Ο επικεφαλής της εταιρείας Tim Cook κατά την παρουσίαση υπογράμμισε ωστόσο πως «δεν πρόκειται για ένα φτηνό iphone». (Δείτε το επίσημο video από το site της εταιρείας εδώ)


.

Σε ό,τι αφορά τo 5S θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα: σκούρο γκρι, ασημί και χρυσό. Θα διαθέτει «touch id» αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων δηλαδή, ο οποίος θα είναι ενσωματωμένος στο βασικό κουμπί του τηλεφώνου. Τα αποτυπώματα θα είναι κρυπτογραφημένα και δεν θα αποθηκεύονται στο iCloud. Αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή θα δώσει ώθηση στις πληρωμές μέσω κινητών.



Επίσης, το 5S διαθέτει A7 chip - 64 bit, χαρακτηριστικό το οποίο αποτελεί «πρωτοτυπία» για τα smartphones –όπως τονίστηκε στην παρουσίαση– και θα είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην κάμερα: μεταξύ άλλων θα τραβάει πολλαπλές φωτογραφίες αυτόματα και θα επιλέγει την καλύτερη, ενώ διαθέτει αυτόματο σταθεροποιητή εικόνας (δείτε το video από το επίσημο site της εταιρείας εδώ).

Η τιμή του θα ξεκινάει (στις ΗΠΑ) από τα 199 δολ. στα 16GB με διετές συμβόλαιο.

Σύμφωνα με τον Cook το 5S αποτελεί μια «αναβάθμιση του iphone 5», ενώ για το 5C δήλωσε πως αποτελεί το πιο προηγμένο iphone.

Στόχος της εταιρείας είναι το iphone να κυκλοφορήσει σε 100 χώρες μέχρι το τέλος του έτους.

Οι προπαραγγελίες και για τα δυο μοντέλα θα ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα βγουν στη λιανική πώληση στις 20 Σεπτεμβρίου.


IOS 7 από 18 Σεπτεμβρίου
Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό IOS 7 εισάγει νέα χαρακτηριστικά όπως είναι το Κέντρο Ελέγχου, καθώς και το AirDrop για iOS. Επίσης, η εφαρμογή Siri είναι βελτιωμένη. Μεταξύ άλλων θα δέχεται νέες φωνητικές εντολές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης στο Wikipedia αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Το λειτουργικό iOS θα είναι διαθέσιμο από τις 18 Σεπτεμβρίου, για όλους τους χρήστες iphone, ipad, ipod.





Πηγή:capital.gr



Σχόλια