Μυστήριο καλύπτει το θάνατο του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη

Γνωστός από την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση θανάτου του Χανιώτη δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη. Μια ανακοίνωση του Πανεπιστημίου του Brighton της Βρετανίας, στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία χρόνια η οποία δημοσιεύτηκε Ιούνιο του 2013 αναφέρει ότι ο Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, κάτω από τραγικές συνθήκες.

Η είδηση για τον θάνατό του δημοσιογράφου δημοσιεύτηκε από κρητικά ΜΜΕ αργά χθες το βράδυ δηλαδή τρείς μήνες μετά της δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης του Πανεπιστήμιου και 6 μήνες μετά τον θάνατο του.
Ο δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη αναφέρθηκε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.
Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση .
Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε συνέντευξη στο παρελθόν είχε πει ««Ταλαιπωρήθηκα πολύ μέχρι να καταλάβω ότι όλα ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι. Αυτό που με πείραξε όμως περισσότερο, ήταν ότι στο τέλος άφηναν υπονοούμενα για το χαρακτήρα μου, μήπως δηλαδή ήμουν χαζούλης. Γιατί; Επειδή έκανα σωστά τη δουλειά μου και δεν έπαιξα το παιχνίδι κανενός; Και μετά, όλες αυτές οι απειλές που δέχτηκα; Και μάλιστα, από ανθρώπους που κάποτε μου το έπαιζαν φίλοι».

Σχόλια